BaltCapi partneri Oliver Kullmani sõnul on neile investoritena oluline Alma Littera Grupi pikaajaline ja edukas äritegevus. „Alma Littera on Leedu kirjastus- ja raamatuäris tugevate brändidega esindatud väärikas ettevõte. Kuivõrd kirjastussektor on hetkel killustunud, näeme grupi ettevõtetel head kasvupotentsiaali nii Leedus kui ka väljaspool. Edasise kasvu märksõnad on digiteerimine, e-raamatud ja uudisformaadid,“ selgitas Kullman.

„BaltCapi-taolise rahvusvahelise investorfirma huvi näitab, et oleme suutnud kasvatada ettevõtte atraktiivseks ja jätkusuutlikuks turuliidriks,“ tõdes Alma Littera Grupi asutaja ja suuromanik Arvydas Andrijauskas. Tema kinnitusel müüdi ettevõte BaltCapile, kuna investeerimisfirma pikaaegne kogemus Baltikumi ettevõtete kasvatamisel ja laiahaardeline rahvusvaheline koostöövõrgustik loovad kindla pinnase Alma Littera Grupi edasiste ambitsioonikate kasvuplaanide elluviimiseks.

Alma Littera investeering on BaltCapi väljaostufondi BPEF III neljas investeering. Kullman rääkis, et BPEF III investeerib Baltimaade ja Põhjamaade innovaatilistesse ettevõtetesse, mille eesmärk on enamasti geograafiline laienemine. Hetkel on fondi portfellis ühistranspordi piletisüsteeme arendav Ridango, Baltikumi-ülene piletimüügiplatvorm Piletilevi Grupp ja Krekenavose lihatööstusettevõtte.

Alma Littera Grupp on asutatud 1990. aastal Leedus ning sellest on tänaseks kasvanud suurim kirjastaja ja raamatute jaemüüja Leedus. Grupp opereerib läbi mitme seotud ettevõtte – kirjastuse UAB Alma Littera, hulgimüüja UAB Alma Littera Sprendimai, raamatute jaemüüja UAB ALG Knygynai, 3PL logistikafirma UAB ALG logistika ning e-poe UAB Knygų Klubas.

Ostjapoolsed nõustajad olid Ellex ja Persense. Tehingu väärtust ega muid üksikasju ei avaldata.