Juba 19. korda toimuv Tallinna Ettevõtluspäev on sisustatud enam kui 40 üritusega, mis pakuvad põnevat ja harivat sisu erineva profiiliga külastajale. Räägitakse nii digiturundusest, ehitussektorist kui ka ettevõtte efektiivsest ja jätkusuutlikust juhtimisest. Näha saab ka Eesti esimest betooniprinterit. Osalemine on kõigile tasuta ja menukamaid seminare saab jälgida ka distantsilt.

Programm algab teisipäeva, 27. septembri hommikul Viru Konverentsikeskuses kell 9.30 ja lõpeb õhtul kell 17.00. Päeva peateema on „väärtust luues“. Inspireerivas õhkkonnas tuleb juttu uue või lisanduva väärtuse loomisest toote või teenuse pakkumisel, inimestest kui peamistest väärtuste loojatest, ettevõtete väärtusest ning väärtustest üldse nii materiaalsel kui ka mittemateriaalsel tasandil. Seminarid toimuvad eesti ja vene keeles.

Elulised nõuanded ja koolitused

Ettevõtluspäevale annab stardipaugu avaseminar „Vääratusest väärtuseni?“ , kus tuuakse kuulajateni tublide ettevõtjate põnevad lood sellest, kuidas ettevõtluses läbi lüüa. Näiteks saab teada, milliseid ootamatuid olukordi neil on olnud ning milliseid lahendusi ettevõtjad leidnud on. Vastused leitakse ka põhilisele küsimusele – kas ootamatused on takistuseks olnud või hoopis ideede teostamisele kaasa aidanud? Enda kogemusi jagavad Kõnekindluse juht Kaili Adamson, Haljas Housesi juht Otto Täht, rändrestorani Rändav Kokk rajanud Anneli Kägi ning Hagen Bikesi juht Kaspar Peek. Modereerib Urmas Vaino.

Ettevõtluspäeva raames saab esmakordselt osaleda ka pitch’imise meistriklassis. Tänapäeva kiires elutempos ei ole pitch’imine ammu enam ainult start-up’idele vajalik oskus, vaid uksi avav supervõime igale ettevõtjale, et ennast või oma teenuseid tutvustada, aga ka igale inimesele oma mõtte kiirelt edasi andmiseks ükskõik millises elusituatsioonis. Laval on pitch’imise meistrid, tublid start-up’id, kes võistlevad oma esitlustega professionaalse žürii ees. Samuti valitakse välja parim pitch’ija. Seminari koordineerib ja juhendab pitch’imise koolitaja Mayri Tiido.

Tallinna Ettevõtluspäev

Nii algajale kui ka kogenud ettevõtjale

Ettevõtluspäeva kava pole suunatud ainult pikaajalise kogemusega ettevõtjatele. Alustav ettevõtja leiab seminaridelt julgustust unistuste täideviimiseks – näiteks arutletakse, kuidas ideest väärtust luua kasvab välja äri, ning avaseminaril kuuleb põnevaid kogemusi väikeettevõtjatelt. Jagatakse ka praktilisi nõuandeid: näiteks räägitakse igat tüüpi ettevõtete võimalustest riigihangetel osaleda.

Kavas leidub huvitavat ka kogenud ettevõtjale: kuidas korraldada kollektiivile sündmuseid, mis toovad päriselt ettevõttele tulu ja pakuvad väärtust kogu ühiskonnale, või milliste hiljutiste seadusmuudatustega tuleb arvestada töölepingutega seoses. Juttu tuleb ka tehisintellektist ja seda puudutavatest tulevikulahendustest ettevõtte juhtimisel.

Programm on leitav ettevotluspaev.tallinn.ee veebilehel. Ettevõtluspäeval osalemine on tasuta, vajalik on eelregistreerumine. 28. septembril tunnustatakse traditsiooniliselt Tallinna tublimaid ettevõtteid ja ettevõtluse arendajaid ning antakse üle tänavused Tallinna ettevõtlusauhinnad.

Jaga
Kommentaarid