Selline müük toob ettevõttele 687 miljoni dollari suuruse kahju. Autotootja töö on Venemaal olnud peatatud juba mitu kuud ning tänane otsus teeb Nissanist järjekordse suurtootja, kes agressorriigis oma töö lõpetab.

Jaapani firma müüb oma osakud ettevõttes Nissan Manufacturing Russia LLC Vene riigi omanduses olevale firmale NAMI. Vene tööstus- ja kaubandusministri sõnul võib tehingu tingimuste kohaselt Nissan ka oma ärid tagasi osta kuue aasta jooksul.

Venemaal lõpetas oma äritegevuse ka Nissani omanik, prantsuse autotootja Renault juba maikuus, kui müüs oma enamusosaluse Venemaa autotootja Avtovazis kohalikule investorile. Müügihinnaks oli 1 rubla.

Nissani müük hõlmab eneses tehaseid ning arenduskeskusi Peterburis ja samuti müügi- ning turundusüksusi Moskvas, rääkis minister.

Osaluse müük tähendab Nissani jaoks suurt kahjumit, kuid samas suudab praeguse prognoosi kohaselt ettevõte säilitada oma tulud märtsis lõppeva majandusaasta ennustatud tasemel.

Juba märtsist alates on Nissan tootmise oma Peterburi tehases peatanud tarneahelas tekkinud häirete tõttu. Sellest ajast saati on ettevõtte kohalik üksus jälginud arenguid, kuid läbipaistvust välise olukorra muutuste kohta ei olnud ning seetõttu otsustati Venemaalt lahkuda.

Ajalehe Nikkei sõnul kaalub ka partnerfirma Mitsubishi Motors Corp samuti Vene turult lahkumist, kuid hetkel ei ole kindlat otsust veel langetatud.