Svea toote- ja äriarendusjuht Tanel Lassik, kes on Rahapoe arenduse taga, selgitab, et kõige olulisem, mida Rahapood oma kupongidega inimesele pakub, on paindlikkus ja kiirus: Rahapoest saab osta täpselt vajamineva summa täpselt sel ajal, kui seda tarvis on. Lisaks ütleb Lassik, et nende teenus on tõenäoliselt ka palju odavam kui muud laenud ja järelmaksud.

„Kui klient end meie Rahapoes registreerib ja meie oleme täielikult veendunud, et tegemist on krediidikõlbliku inimesega, siis me väljastame Rahapoe ostulimiidi: kuni 5000 eurot. Seda limiiti saab nüüd raha ostmiseks kasutada täpselt sellistes osades, nagu vaja läheb. Ning mis teeb meie teenuse odavamaks: me arvestame intressi alati vaid maksta jäävalt krediidi põhiosalt. Esimesed 30 päeva me ei võta ka intressi. Lisaks on meie tagasimakse väga paindlik, iga kuu on vaja maksta vaid 3% kasutusel olevalt ostulimiidi summalt koos intressiga,“ räägib Lassik. See tähendab seda, et kui ühel kuul on majanduslik seis parem, saab maksta tagasi rohkem, kui aga kulud on olnud oodatust suuremad, saab ka väikese tagasimaksega hakkama.

Rahapoe rahalehvik.

Lassik pöördub vestluse jooksul aga ise ka teema juurde, mida teised finantsasutused tahaksid iga hinnaga peidus hoida: tootejuhi sõnul ei ole nende Rahapoe teenus kuidagi võrreldav kiirlaenuga, isegi kui seda teha soovitakse. Sest kuigi Rahapoest ostetud rahakuponge saab kiiresti rahaks konverteerida, siis ilma selleta, et ostjale oleks tehtud range taustakontroll, krediiti ei väljastata.

„Meie huvi ei ole kuidagi inimestele probleeme juurde tekitada, tahame ikka olla abiline kliendi finantside haldamisel. Svea ei saaks olla 40 aastat finantsturul tegutsenud, kui ajaks taga kiiret ja ebamoraalset rikastumist. Kuid nagu ikka, ka meie puhul on tegemist finantsteenusega, mis nõuab nii meie kui ka kliendi poolt ausat ja vastutustundlikku koostööd,“ lisab tootejuht.

Stuudios rääkisid Svea Finance ASi toote- ja äriarendusjuht Tanel Lassik ja saatejuht Martin Hanson lähemalt ka sellest, kuidas Rahapoe teenuseid täpsemalt kasutada saab, kellele on teenus mõeldud ja et tegemist on innovatiivse lahendusega, mis on Eestis välja töötatud.

Kui vajad plaanide elluviimiseks lisaraha või soovid vähendada olemasolevaid kalleid järelmaksukohustusi, siis vaata lähemalt: rahapood.ee

Kuula uusimat podcast’i „Rahatark“ salvestust siit:

1x
00:00

Jaga
Kommentaarid