Juba ammu on möödas aeg, kui eelarve arvutusi tuli teha pliiatsiga ruudulisel paberil. Tehnoloogiaajastul tulevad appi mitmesugused mobiilirakendused, mis edendavad nii finantskirjaoskust kui ka aitavad suurepäraselt oma eelarvet planeerida. Siin on nende hulgast mõned populaarsemad.

Mint – isiklik eelarve ja kulude planeerija

Kui igakuise eelarve planeerimine tekitab raskusi, võib abi olla mobiilirakendusest Mint, mis on üks populaarsemaid vahendeid isikliku eelarve planeerimiseks. Kui seote selle oma pangakontoga, saate hõlpsasti jälgida tulude ja kulude jagunemist. Rakendus keskendub eriti kulude haldamisele, jälgides kulutusi ja jagades need eri kategooriatesse. Kasutaja võib vastavalt oma äranägemisele ja vajadustele neid kategooriaid kohandada ja määrata neile piiranguid, et mitte liiga palju kulutada. Rakendus võimaldab teil lisada ja vaadata teavet kõige kohta ühes kohas – olgu need siis sularaha- või sularahata tehingud, laenud või investeeringud. Oluline on ka see, et Mint annab teavet kasutaja netoväärtuse kohta. Rakendus on saadaval nii Google Plays kui ka App Store’is.

ShopSavy Barcode Scanner näitab, millist poest on toodet kõige soodsam osta

Tõenäoliselt on paljudel tulnud ühest poest teise joosta ja otsida, millises neist on soovitud toode müügil parima hinnaga. Isegi kui nii õnnestub säästa mõni euro, on see üsna aeganõudev. Sellistel juhtudel tuleb appi rakendus ShopSavy Barcode Scanner. Selle kasutamine on tasuta ja väga lihtne – kasutaja peab lihtsalt rakenduse avama ja skannima huvipakkuva kauba vöötkoodi. Kui see on tehtud, kuvab rakendus automaatselt nende müügikohtade loendi, kus konkreetne toode on müügil soodsama hinnaga. Samuti teavitab rakendus sellest, kui konkreetse toote hind või saadavus on muutunud. Tuleb aga meeles pidada, et ShopSavy Barcode Scanneri toimivus on osades riikides piiratud, samuti ei pruugi selles olla absoluutselt kõiki Läti kauplusi ja tooteid. Seegi rakendus on saadaval nii Google Plays kui ka App Store’is.

Our Groceries Shopping List – tee sisseoste üksi, ent koos kogu perega

Rakendus Our Groceries Shopping List kulub kindlasti ära sellel pereliikmel, kellele on antud ülesandeks sisseoste teha. Rakenduse abil saab kasutaja teha muudki kui ainult mugavalt luua ülevaatlikku ostunimekirja. Üks rakenduse kasulikumaid funktsioone on võimalus sünkroonida ostunimekirja teiste pereliikmete mobiilseadmetega. Nii saavad kodused ostunimekirja mitte ainult vaadata, vaid ka reaalajas parandada – kustutada sellest midagi või lisada uusi kaupu, mida on vaja osta. Sisseostude tegemise veelgi kiiremaks ja lihtsamaks muutmiseks saab kõik lisatud kaubad jagada eraldi kategooriatesse ning lisada tootepilte. Our Groceries Shopping List on hea vahend, mis aitab teil mitte kulutada millelegi üleliigsele ja osta samal ajal kõike vajalikku, säästes nii raha ja vältides tarbetute kaupade ostmist. Rakendus on tasuta saadaval nii Google Plays kui ka App Store’is.

You Need A Budget – isiklike rahaasjade valdaja

Rakendus You Need A Budget keskendub eelarve haldamisele ja kujundamisele ning kulutuste jälgimisele. Kasutajale antakse mitmesuguseid soovitusi selle kohta, kuidas võlgu paremini tagasi maksta, sääste suurendada ja saavutada kiiremini oma rahalisi eesmärke. Rakendus pakub sünkroonimisvõimalust kasutaja pangakontoga, et näha tuludest ja kuludest põhjalikku ülevaadet. Samuti saab kasutaja jälgida oma kulutusi reaalajas, mis muudab lihtsamaks ka partneriga kulude jagamise. Rakenduses You Need A Budget on ka laenukalkulaator, mis võimaldab teil võlgu läbimõeldumalt tagasi maksta. Veelgi mõistlikumate ostude tegemiseks annab rakendus teile võimaluse vaadata graafikuid, mis näitavad iga kaubakategooria keskmisi kulutusi ja võimaldavad teil mõista, kuidas eelarvet paremini koostada ja saavutada oma rahalisi eesmärke. Rakendust You Need A Budget saab 30 päeva tasuta kasutada. See on saadaval nii Google Plays kui ka App Store’is.

Fudget – kui soovite lihtsat arvestust tulude ja kulude üle

Kui eespool loetletud eelarverakendused tunduvad liiga keerulised ja te soovite midagi lihtsamat, tasub tutvuda rakendusega Fudget. See ei nõua pangakontoga sünkroonimist, vaid pakub kalkulaatorilaadset vahendit lihtsaks tulude ja kulude arvutamiseks. Rakendus võimaldab teil luua väga lihtsalt oma tulude ja kulude loendi ning jälgida oma raha jääki. Erinevalt teistest eelarverakendustest ei paku Fudget võimalust kulusid kategoriseerida ega neid muul viisil analüüsida. Kui te aga soovite ainult pidada läbipaistvat arvestust kõigi igakuiste kulude ja tulude kohta, on see piisavalt lihtne ja mõne sekundiga selgeks õpitav vahend. Fudget on tasuta saadaval Google Plays kui ka App Store’is.