Arco Vara tegevjuhi Miko Niinemäe sõnul ehitatakse Harku järve ääres asuvale Paldiski mnt 124b kinnistule ligikaudu 400 kodu.

Ehituse ja korterite müügi algus on planeeritud 2024. aasta esimesse poolde. Investeeringu suuruseks on ligi 105 miljonit eurot.

„Meie nägemuses pole Arcojärve uusarendus, vaid kommuun, kus elavad koos sarnast elustiili otsivad inimesed. Tegemist on Tallinna mõistes unikaalse elukeskkonnaga, kus kohe kodu juures olemas nii metsatukk kui ka järverand. Arcojärve kodud on mõeldud just sellistele inimestele, kes soovivad pääseda linnamürast aga mitte linnast,“ sõnas Niinemäe pressiteates.

Börsifirma juhi sõnul ei sobi sellisesse kohta kindlasti kõrged ehitised, seega on 69 506 m2 suurusele kinnistule planeeritud 1-4 korruselised majad, nende seas kaks ärihoonet. Olenevalt korrusest on igale korterile planeeritud rõdu või terrass. Majade vahele rajatakse koosveetmise alad ja mänguväljakud. Ühtlasi korrastab piirkonda arendav Arco Vara järveäärse ranna-ala.

Paldiski maantee 124b planeeringulahenduse töötas välja KUU arhitektide meeskond koosseisus Joel Kopli, Johannes Aasmäe ja Liis Juuse.