Evan Spiegel ja Bobby Murphy on miljardäridest ettevõtte Snap asutajad. Firma on populaarse sotsiaalmeedia rakenduse Snapchat taga. Kuigi tehniliselt on veel tegemist miljardäridega, siis viimased 10 kuud on neile olnud äärmiselt keerulised.

Snap ning teised sotsiaalmeediafirmad kasvasid pandeemia ajal kõvasti. Aktsiahind on aga 24. oktoobri seisuga 7,33 dollarit, mis on madalaim hind pärast 2019. aasta veebruari. Võrdluseks, 2021. aasta septembrikuus oli ettevõtte aktsia hinnaks 83 dollarit.

Sündmuste tulemusena on Snapi juhatuse esimehe Evan Spiegeli vara väärtus langenud aastataguselt 14 miljardilt dollarilt 1,6 miljardi dollarini. Snapi tehnoloogiate juhi Bobby Murphy netoväärtus langes sama aja jooksul 13 miljardilt dollarilt 1,5 miljardi dollarini.

Kõige hiljutisem Snapi aktsiaväärtuse langus toimus pärast ettevõtte kehvade kvartaalsete majandustulemuste avaldamist. Raporti kohaselt ei ennustanud ettevõte käibe kasvu, sest nagu ka teised sotsiaalmeediaplatvormid, oli Snapil probleemid digiturundusega. Lisaks oli ettevõttele katsumuseks Apple’i muutunud privaatsuspoliitika, sest see piiras kasutajate aktiivsuse jälgimist mõnes aspektis ning samuti tekitaks probleeme ka TikToki kasv. Viimaseks teatas ülevaade ka ettevõtte ajalooliselt kõige väiksemast müügitulu kasvust kvartalis.

Küsimus on nüüd - kas see saab olema Snapi jaoks madalaim hind või on aktsiahind veelgi langemas?