Ärileht kajastas eile, et Pronksi tänaval lubati remondi ajaks jätta liiklus avatuks ka sõidukitele. Nüüd on aga tee täielikult suletud, kesklinn ummikuid täis ja suurim tee-ehitaja kahtlustab linna hanketingimustega sahkerdamises.

Riigihangete vaidlustele spetsialiseerunud advokaat Triin Väljaots on Tallinna Jõe ja Pronksi tänava renoveerimise hankemenetlust kommenteerides veendunud, et ettevõtteid on hankel koheldud ebavõrdselt ning tõenäolisele riigihangete reeglite rikkumisele peab hinnangu andma rahandusministeeriumi riigihangete järelevalve osakond.

Eesti Päevalehe tänases juhtkirjas oli märgitud, et sahkerdamine Pronksi tänaval viitab kuriteole.

Prokuratuuri avalike suhete osakonna juhataja Kaarel Kallas sõnas Ärilehele, et prokuratuur ei ole Pronksi tänava renoveerimiseks läbi viidud hanke osas kriminaalmenetlust alustanud. „Kuigi ajakirjanduse ja avalikkuse rahulolematus tee-ehituse korralduse osas on mõistetav, eeldab kriminaalmenetluse alustamine konkreetseid viiteid kuriteole, mida prokuratuurile kättesaadava info pinnal seni pole ilmnenud.“

Tallinna algses hankes oli tehnilistest tingimustest rääkivas lisas kirjas: „Kogu ehitusperioodil peab olema tagatud läbipääs mõlemas suunas vähemalt ühel rajal ehk 1+1 rada. Erandkorras on lubatud lühiajalised täissulgemised juhul, kui Tallinna transpordiametist saadakse selleks nõusolek.“

Reaalsuses on sulgemised pikemad. Kokku võtab remont aega umbes aasta ja sel on eri etapid. Esmalt suleti Pronksi tänav, juba novembris läheb sulgemisele Raua ristmik.