Kolmest suurimast krüptovaluutast üllatas enim ethereum (ETH), mis alustas kuud 1359 euro juurest, liikus võrdlemisi tagasihoidlikult kuni 25. oktoobrini, mil tõusis vaid mõne tunniga rohkem kui 10%. Kuu lõpetas ETH 1600 euro peal ehk 17,7% kõrgemal. Bitcoin (BTC) tegi samuti ethereumi tuules 4,2% tõusu, alustades 19 816 euro pealt ja lõpetades kuu 20 657 juures. Build and Build (BNB) alustas kuud 288 eurolt ja näitas esimestel päevadel tõusu, jõudes 10. novembriks 300 euroni. Sealt aga algas langus, mille põhjaks kujunes 268 eurot. BNB oli kolmest kõige volatiilsem, kuid lõpetas kuu tugeva 15,3% tõusuga, kerkides 330 euroni.

ETH'i tõusule andis tõuke 500 miljoni dollari suurune tehing lühikese aja jooksul, mis eeldatavasti tehti ühe ostja poolt ning mis andis hoogu deflatsiooniks. Ethereumi algoritm on programmeeritud viisil, mis hakkab automaatselt „põletama“ teenustasudest saadavat tulu, kui võrgu aktiivsus (tehingute arv) tõuseb. See tähendab, et kuu lõpus hävitati ETH'i rohkem, kui seda juurde tekkis ning seega läks valuuta deflatsiooniliseks.

Nii ETH kui BTC esitas väljakutse nn ’karudele’, kes olid panustanud langusele. Lühikesi (short) postitsioone läks sulgemisele rekordilise 1 miljardi euro ulatuses. Bitcoini puhul aitas kaasa ka kaevandajate 68% müümismäär, mis tähendab, et uutest kaevandatud bitcoinidest müüdi koheselt pisut üle 2/3.

BNB plokiahel langes kuu alguses häkkerite rünnaku ohvriks, mis viis plokiahela nominaaltähiku (native token) BNB päevaga 5% langusesse ja trend jätkus kuni 13. oktoobrini. Plokiahela validaatorite ja kogukonna efektiivse koostööna aga rünnak isoleeriti ning investorite kindlus taastus.

Üldine krüpto-sfääri meeleolu on endiselt äraootav ning korrelatsioon traditsiooniliste finantsturgudega on jätkuvalt kõrge. Pullide kasuks rääkivad asjaolud on nn vaalade hoiuste (aadressid, millel hoiustatakse üle 10 000 BTC) mõnetine suurenemine ning BTC väljavool levinud vahetuskeskkondadest. Karude kasuks räägib aga uute BTC aadresside (ehk rahakottide) loomise langus.