Twitter teatas e-kirjas, et tema kontorid on ajutiselt suletud ja kõik uksekaardid lukustatud, et aidata tagada iga töötaja ning Twitteri süsteemide ja kliendiandmete turvalisus. Lisades, et kõik töötajad saavad kella 12 paiku lõunal teada oma saatuse. „Püüdes muuta Twitter kasumlikuks ettevõtteks, teeme reedel läbi raske protsessi, mille käigus vähendame oma ülemaailmset tööjõudu,“ seisis neljapäeval saadetud e-kirjas, mida nägid Reutersi ajakirjanikud.

Maailma rikkaim inimene Elon Musk soovib koondada umbes 3700 Twitteri töötajat ehk umbes pool töötajaskonnast, kuna ta püüab kulusid kärpida ja kehtestada uut nõudlikku tööeetikat, selgub Reutersi poolt sel nädalal läbi vaadatud sisemistest plaanidest.

Reutersi andmetel on kindlasti sihikul Twitteri modereerimise eest vastutavad osakonnad. Musk on lubanud taastada sõnavabaduse.

Twitteri töötajad avaldasid sotsiaalvõrgustikus oma pettumust koondamiste üle, kasutades Twitteris märget #OneTeam. Üks töötaja kirjutas: paistab, et ma olen töötu. Mind logiti mu tööarvutist välja ja eemaldati Slack'ist.

Teine töötaja avaldas samuti muret, et ta ei pääse oma tööarvutile ligi ja meilikast on samuti blokeeritud.

Muski vastu kohtusse

Eile esitasid töötajad Twitteri vastu kollektiivse hagi, väites, et ettevõte viis läbi massilisi koondamisi, ilma et oleks teatanud 60 päeva ette, rikkudes sellega föderaalset ja California osariigi seadust. Samuti paluti San Francisco föderaalkohtul anda korraldus, et Twitter ei tohi koondatavaid töötajaid kutsuda allkirjastama dokumente, ilma et neid oleks teavitatud kohtuasja käimasolevast menetlusest.

Reutersi andmetel on Musk andnud korralduse Twitteri meeskonnale, et nad peavad leidma kuni 1 miljardi dollari suuruse iga-aastase infrastruktuurikulude kokkuhoiu. Peale tehingu sooritamist tegi ta esimese puhastamise, koondandes tegevjuhi ning finants- ja juriidilised tippjuhid.