Tallinna börsiindeks langes 0,1%, Riia tõusis +0,95% ning Vilnius +0,1€.

Päeva suurimaks tõusjaks olid Elmo Rendi aktsiad, mis kerkisid ligi 18 000 eurose kauplemiskäibe juures üle 21%. Viimase kuuga on tõusuks pea 44%. Ettevõtte on viimastel kuudel teatanud aastavõrdluses kerkinud käibest ning uue rakenduse lansseerimisest, millega saab rendiauto ukse ette tellida ning hiljem endale sobivasse kohta jätta.

Tugevat tõusu näitasid ka Bercman Technologies, Robus Group, Saunum Group ning Airobot Technologies, mis viitavad kerkivale riskiisule. Olulist tõusu näitasid täna ka Funderbeamis kaupleva kerisetootja HUUMi osakud, mis on tänasega kerkinud pea 45%. Ettevõtte teatel pakuvad majandusnäitajad taas põhjust rõõmustamiseks. Loe pikemalt siit.

Tallinna börsi päevaseks kauplemiskäibeks kujunes 1,05 miljonit eurot, millest suurem osa tuli Enefit Greenist 433 000 euroga ning LHV Groupist 126 000 euroga. Tõusjaid oli börsil kokku 18, langejaid 9 ning eilsel sulgemistasemel lõpetasid 6 aktsiat.

Kinnisvara arendamisega tegelev Arco Vara teatas täna muutustest juhtkonnas. Peale kaheksat aastat Arco Varas töötamist otsib arendusjuht Tiit Nõu ettevõtte sõnul uusi sihte, mistõttu jagatakse tema tööülesanded ümber. Loe pikemalt siit.

LHV analüütikud Sander Danil ja Raido Tõnisson võtsid ette erinevad Balti börsil olevad ettevõtted ning rääkisid, kuidas ettevõtted kolmanda kvartaliga hakkama said. LHV analüütikud Raido Tõnisson ja Sander Danil kirjeldasid saates „Tark investor“, mida olulist sai majandusnäitajatest välja noppida, milliste probleemidega eelkõige maadeldakse, millised moraalsed küsimused võivad investeerides tekkida ning kellel paistab tulevik helgem, kellel mitte. Kuula saadet siit.

Euroopa ja USA languses

Suurematel Euroopa börsidel on aktsiad kaubelnud peamiselt languses. Stoxx 600 ja Saksamaa DAX on kukkunud ligi 0,4% ning Skandinaavia aktsiaid koondav OMX Nordic 40 ligi 0,6%.

Langusega avanesid ka USA peamised indeksid. Dow Jones on kukkunud 0,25%, S&P 500 0,62% ning Nasdaqi koondindeks ligi 1%.

Investeerimispanga Goldman Sachsi juht David Solomon ütles Bloombergile, et ees tasub oodata ebatasaseid aegu. JPMorgani juht Jamie Dimoni sõnul võib USAt oodata järgmisel aastal ees kerge kuni raske majanduslangus.