Viimase aasta jooksul kandideeriti MeetFranki kaudu pea 4000 erineva ettevõtte tööpakkumistele. Juba kolmandat aastat järjest avaldasid eestimaalased kõige enam soovi asuda tööle Bolti. Teisele kohale tõusis Veriff, kes oli eelmises edetabelis neljas. Esmakordselt tabelisse jõudnud Yolo Grupp tõusis kohe ka poodiumi kolmandale astmele.

Esikümnes olid veel esindatud Testlio, Boku Estonia, Katana, Kõu Mobility Group, Scoro, Weekdone ja OCCO.

2022. aasta populaarseimad tööandjad Eestis

  1. Bolt

  2. Veriff

  3. Yolo Group

  4. Testlio

  5. Boku Estonia

  6. Katana

  7. Kõu Mobility Group

  8. Scoro

  9. Weekdone

  10. OCCO

  11. Glia

  12. PARiM

  13. Rush Street Interactive

  14. Xolo

  15. Swedbank

  16. SEB

  17. Proekspert

  18. Postimees Grupp

  19. Skeleton Technologies

  20. NoCry

  21. Eurora

  22. Helmes

  23. Cloudmore

  24. ESTO

  25. Quanloop

2022. aasta jooksul kandideeriti MeetFranki kaudu kõige enam tarkvaraarenduse töökohtadele, järgnesid turundus, kasutajatugi, toote- ja projektijuhtimine ning müük. Möödunud aasta jooksul kasvasid kandideerimised kõige rohkem kasutajatoe, tarkvaraarenduse ja andmeteaduse tööpakkumistele ning tööotsijate huvi langes enim administratiivsete töökohtade vastu.

Kaugtöö aina menukam

Aastat iseloomustas ka kaugtöö ja ümberasumise populaarsuse kasvu jätkumine. Peaaegu iga neljas Eestist tehtud kandideerimine oli tööpakkumisele, mille puhul töötamise füüsiline asukoht asub väljaspool Eestit ehk töötaja on valmis asuma ümber sihtriiki või töötama kaugtöö formaadis.

MeetFranki kaasasutaja ja tegevjuht Kaarel Holm kommenteeris: „Alates MeetFranki loomisest on meie eesmärk olnud muuta tööturgu läbipaistvamaks ning seada esikohale tööotsijale parima kogemuse loomine. Usun, et need tulemused näitavad, millised ettevõtted on seda edukalt suutnud teha ja võita seeläbi tööturul inimeste usalduse. Olulise trendina on märgata, et tööandjad lähenevad aina enam ise parimatele kandidaatidele ja ei jää ootama kandideerimisi. Saame öelda, et hoolimata keerulisest olukorrast Eesti ja maailma majanduses on kõrgelt kvalifitseeritud töötajaid ikka puudu ning ettevõtted peavad töötajate nimel pingutama.“

Värbamisrakendus MeetFrank koostab populaarsete tööandjate edetabelit Eestis, Lätis, Leedus ja Soomes kolmandat korda. Paremusjärjestus kujuneb tööotsijate tegeliku käitumise järgi ehk ettevõtted reastatakse ainult kandideerimiste arvu põhjal.