Streigihoiatus kehtib enam kui 185 töökohal, kus töötab ligikaudu 20 000 töötajat. Tööandjaid esindav ametiühing kirjeldab streike ulatuslikuna.

Võimalikud streigid algaksid esmaspäeval, 6. veebruaril, 25 laos ja jätkuksid enam kui 160 toidupoes neljapäevast, 9. veebruarist kuni 11. veebruarini.

Helsingis mõjutaks streik kuue Prisma tegevust Herttoniemis, Itäkeskuses, Kannelmäel, Malmis, kaubanduskeskuses Triplas ja Viikis.

Kui streik realiseeritakse, avaldub see tõenäoliselt soomlaste igapäevaelule suurt mõju. Tööandjat esindava organisatsiooni sõnul võib poelettidel toodetest puudus olla. „Paljudes poodides võib alates nädala lõpust tekkida üsna suur kaubapuudus. Kui streik teoks saab, võib poodidele uste lahti hoidmine olla väljakutse,“ ütles organisatsiooni direktor Risto Kalliorinne.

Streigi toimumise korral streigiksid ladude, logistika- ja jaotuskeskuste töötajad 6.-9. veebruaril ja poetöötajate streik toimuks 9.-11. veebruaril. Paljud streigiohus olevad kauplused on suured poed nagu Prisma.

Tööandjat esindav organisatsioon ja töötajaid esindav ametiühing on pidanud läbirääkimisi tööstuse kollektiivlepingu üle alates 12. jaanuarist. Kaupluse kollektiivleping lõpeb 31. jaanuaril. Seejärel vahendatakse töövaidlust riikliku lepitaja juhtimisel. Soome kaubandussektori töötajad ei ole streiki pidanud alates 2010. aastast.