Kuna ameti Tallinna teenindusbüroo on väga koormatud, soovitab MTA füüsiliste isikute tulude ja maksustamise teenusejuht Annika Oja tuludeklaratsiooni esitamiseks büroosse mitte tulla või kui see on siiski vajalik, lükata seda veel mõne nädala võrra edasi.

„Kiiret ei ole, tuludeklaratsioone saab esitada mai alguseni,“ ütles Oja. „Palume ka inimestel aidata oma eakamaid lähedasi, et nad saaksid deklaratsiooni esitada MTA iseteeninduskeskkonnas,“ lisas ta.

Küsimuste korral tuleks esmalt otsida infot MTA kodulehelt, pöörduda nende poole e-kirja või telefoni teel. Aasta algusest saadik on MTA klienditugi vastanud rohkem kui 31 500 kõnele ja 20 000 kirjalikule pöördumisele, mis enamasti seotud just tuludeklaratsiooni esitamisega.

„Deklaratsioonide esitamise aeg on alati meile väljakutseid pakkuv, sellele eelneb intensiivne koolitusperiood ja järgneb veelgi intensiivsem tööperiood,“ selgitas MTA klienditeeninduse valdkonnajuht Heli Kullamaa.

Kokku on täna hommikuks esitatud 643 000 tuludeklaratsiooni, millelt tagastamisele kuulub 192 miljonit eurot enammakstud tulumaksu. Praegu esitatud tuludeklaratsioonide põhjal tuleb tulumaksu juurde maksta kogusummas 33 miljonit.

Elektrooniliselt esitatud tuludeklaratsioonide alusel algas tagastamine 28. veebruaril ja tänaseks on kokku tehtud 500 000-le inimesele 181 miljoni euro jagu tagastusi.

Juba neljandat aastat on tulumaksudeklaratsiooni esitades võimalik tagasisaadav raha kohe ka annetuseks suunata. Seda võimalust on kasutanud 3471 inimest, kes kokku on annetanud 180 000 eurot.

Enammakstud tulumaksu tagastab MTA hiljemalt 2. oktoobriks. Tulumaksu tagastamise kiirus ei sõltu deklaratsioonide esitamise järjekorrast.