Soome raudtee ametiühing alustab streiki esmaspäeva südaööl. Reisijate jaoks tähendab see seda, et esmaspäeva öösel sõitvad rongid sõidavad oma lõppsihtkohta, kuid pärast südaööd uued rongid enam teekonda ei alusta.

Praktikas ei sõidaks hommikusel pendelreisil Helsingisse ja teiste linnade kohalikus liikluses ega kaugliikluses ükski Helsingi reisirong, kui kollektiivläbirääkimistel ei jõuta kokkuleppeni.

Raudteeliidu otsusel kestab streik 31. märtsini. Kaubandusliit on esitanud esialgu kehtiva streigihoiatuse, mis tähendab, et rongiliiklus võib seiskuda veelgi pikemaks ajaks. Streigi ulatus hõlmab kõiki kaubavedusid, välja arvatud mõned kriitilised kaubad, näiteks kemikaalide vedu.

Soome raudteeliidu esimees Tero Palomäki ütles, et streigi ajal vähendatakse öisel ajal liiklust kontrollitult. ,,Rongid jäätakse jaamadesse seisma. Usun, et esmaspäeva hommikul ei sõida enamik rongidest,'' ütles Palomäki. Helsingi linnatranspordi esindaja sõnul tagastatakse reisijatele streigi ajal ostetud piletite raha. Samuti on võimalik pilet tasuta üle kanda streigijärgsesse aega.

Ettevõte soovitab piletite muutmiseks kasutada oma Helsingi linnatranspordi (VR) Matkalla rakendust. Eraldi taotletakse paberpiletite kompensatsiooni. Kohalike ja kaugliinide perioodipiletite kehtivusaeg pikeneb streigi kestuse võrra.

Võimaliku streigi lõppedes normaliseerub rongiliiklus umbes kahe päeva jooksul. Helsingi linnatranspordi esindaja lisas, et streigijärgsetel päevadel võib rongiliikluses ette tulla erandlikke olukordi. Lisaks reisijateliiklusele peatub ka kaubavedu, mille mõju avaldub ummikute näol raudteedel.