16,8 hektaril laiuva Kopli liinide ala hoonestusõiguse seadmise tasu algsuuruseks kirjalikul enampakkumisel on 813 714 krooni. Piirkonna arendamisel on aluseks 1998. aasta rahvusvahelise arhitektuurikonkursi võiduprojekt, mille autorid on noored Soome arhitektid Olli Sarlin, Marja Sopanen, Tuomas Hakala ja Katariina Vuorio, kirjutab Eesti Päevaleht.

Enampakkumise võitja ülesandeks on kolme aasta jooksul renoveerida olemasolevad majad ja ehitada lisaks 70 000 ruutmeetrit uusi äri- ja eluhooneid. Volikogus eelnõu kaitsnud abilinnapea Taavi Aas ei vastanud opositsioonile otsesõnu, kas konkursi tingimused on koostatud mõnd konkreetset ehitusfirmat silmas pidades, ja nimetas solvavaks altkäemaksu saamise kinnituse või ümberlükkamise küsimist.

“Linn peab kasutama oma omanikuõigusi, muidu jääb see piirkond arendamata,” pidas Põhja-Tallinna linnaosa vanem Vilja Savisaar alale hoonestusõiguse alusel arendaja otsimist õigeks sammuks. “See ei ole ühelegi arendajale meelakkumine, aga ma loodan, et mõni julge siiski leidub,” lisas ta.

Enampakkumise võitja ülesandeks jääb kooskõlastada Kopli liinide ja lähiala detailplaneering linnaplaneerimisametis hiljemalt järgmise aasta juuliks ning sama aasta 31. oktoobriks kolida praegu piirkonda jäävates majades elavad inimesed mujale. Kui arendaja üürnikega asenduspinna osas kokkuleppele ei jõua, jätab linn endale õiguse lepingust taganeda.