Televisiooniprojekti on kaasatud ka Läti TV5 omanik ja telekanali Latvijas Neatkariga Televizija juht Andreijs Ekis ning uudisteagentuuri ETA saneerija Jaano-Martin Ots, teatas teisipäeval TV3.

Telekanali andmetel on vennad Killandid on moodustanud Teleliini OÜ, mille käsutusse on sattunud varem TV1 poolt kasutatud teletehnika. Tänavu 15. augustil vormistati Teleliini OÜ TV1 kasutuses olnud ülekandebussi omanikuks sissekandega auto tehnilisse passi.

Autobuss ei ole küll kunagi TV1 omand olnud, kuid buss on varustatud osaliselt AS-le ESTV kuuluva teletehnikaga.

Teleliini OÜ 67 protsendi aktsiate omanik on Rait Killandi ning 33 protsendi aktsiate omanik tema vend Rene Killandi.

Äriregistri andmetel otsustas Teleliini OÜ ainuosanik Rene Killandi tänavu 26. märtsil suurendada ettevõtte osakapitali ning Rait Killandi tasus 3. aprillil oma osaluse eest 250.000 krooni.

BNS-il ei olnud võimalik kolmapäeval Rait Killandilt nende tehingute kohta kommentaari saada. Teisipäeval ei soovinud Killandi anda mingeid kommentaare ka TV3-le.

Kohtu poolt TV1 ajutiseks pankrotihalduriks nimetatud Arno Mägi lubas teisipäeval TV3-le kindlasti välja selgitada, kas on toimunud tehinguid, mille puhul peaks haldur nõudma vara tagasivõitmist. Oma esmase ülesandena nimetas Mägi telekanali maksejõulisuse väljaselgitamist.

Pankrotimenetluses TV1-l on Mägi sõnul bilansilisi kohustusi ligi 100 miljoni krooni ulatuses, millest umbes 90 protsenti moodustavad kohustused Poola omanikfirma Polsat ees.

Mägi märkis, et kõik numbrid on alles väga esialgsed ning TV1 varade ja kohustuste tegelikud mahud saavad selgeks umbes kuu aja pärast.

Mägi lisas, et ta on esitanud järelepärimised TV1 vara osas kõikidesse registritesse ja pankadesse ning koguneva informatsiooni põhjal valmib 18. detsembriks aruanne kohtule.

Tallinna linnakohtus algatas TV1 pankrotimenetluse Delfind Keskus OÜ avalduse alusel esmaspäeval.