Niimoodi kommenteeris minister Šmatko Itaalia nafta- ja gaasikompanii Eni S.p.A. (riigi suurim ettevõte) peadirektori Paolo Scaroni ettepanekut ühendada kaks rajatavat gaasitoru, vahendab Interfax.

Gazpromi võrdväärse partneri South Streami projektis - Eni juhtkonna arvates oleks kulude kokkuhoiuks kahe gaasijuhtme ühendamine hädavajalik.

„Meie projekt tundub mulle tugevam, meil on nii kokkulepped kui ka gaas. Ja me ootame millal Nabucco projekt suudab meiega võistelda," teatas Vene energeetikaminister.

Gazpromi ja Enile kuulub mõlemale 50 protsenti South Streami operaatorfirmas. Varem eeldati, et sellega liitub ka prantsalste EdF, kuid venelased ja itaallased ei suutnud leppida loovutatava aktsiapaketi suuruses kokku.

South Stream peaks valmima 2013. aastaks. See hakkab kulgema mööda Musta mere põhja Bulgaariani, kus see jaguneb kaheks haruks: lõunasse üle Kreeka Itaaliasse ja läbi Serbia ning Ungari Austriasse.

Konkureeriv projekt Nabucco, mida juhib Europa firmade konsortsium, kuhu kuulub Austria OMV, Bulgaaria Bulgargaz, Türgi Botas, Saksa RWE, Ungari MOL ja Rumeenia Transgaz  Venemaad ei läbi. Tema põhiprobleemiks on RIA Novosti teatel gaasi nappus.