Kes sa oled?


Olen positiivse ellusuhtumisega ja suhtlemist armastav inimene. Mulle meeldib mitmekesisus nii töös kui ka väljaspool seda. Teisi inimesi ei karda ja töö, mida elu jooksul teinud olen, on alati olnud suhtlemisrohke.


Ülikoolis õppisin majandusteaduskonnas kaubandust ning numbreid armastan omamoodi ja loovalt, nagu ka kaubelda ja midagi maha müüa. Ilmselt olen selle võime ja oskuse pärinud geenidega oma isalt ning elu- ja töökogemus on seda oskust aja jooksul samuti lihvinud. Naudingu saan sellest, kui minu töödest ning tegemistest ka teised inimesed võidavad.


Mul on üsna suur suhtlusringkond ja mõned väga head sõbrad. Minu pere on tore ja minu tööstiili suhtes tolerantne. Lapsed targad ja ilusad ning üsna iseseisvad. Nii palju kui võimalik, üritan puhata ka koos perega.


Tegutsen Tartu Hansa Rotary klubis, klubiõed on tõelised energiapommid ning nendega ühiseid üritusi ja ettevõtmisi teha on suur rõõm. Olen meeletu reisifänn, kaks kuni kolm korda aastas üritan reisides puhata, kuna see on parim viis enda igapäevarutiinist välja lülitamiseks. Meeldib tervisesport (ujumine, süvaveeaeroobika, kepikõnd, rattasõit, uisutamine, suusatamine). Suvel on sportlikud harrastused küll kaootilised, kuid muudel aastaaegadel üsnagi regulaarsed. Vastasel juhul ei püsiks ma vormis, aga seda juba endale lubada ei saa!


Kevadest sügiseni armastan ka mõõdukal viisil iluaiandust. Võimalus selleks pakuvad nii koduaed kui ka suvitustalu Lõuna-Eestis. Köögis ei armasta rutiinseid ja igavaid toite - kui juba süüa teha, siis huvitavalt ja hingega. Naudin eripäraste ja võõramaiste toitude valmistamist.


Olen maksimalist, armastan suuri eesmärke ja põhjalikkust.


Miks kinnisvara?


Kinnisvaraettevõttes töötamise kogemuse sain juba neil aegadel, kui Tartus oli kõigest kolm kinnisvarafirmat ja enamus neist maakleritest, kes praegu tegevad on, ei olnud veel selle valdkonna peale ilmselt mõelnudki. Käibenumbrid olid siis väiksed, pangalaenud vähepopulaarsed ning kinnisvaraalane seadusandlus lapsekingades. Ühesõnaga - suhteliselt „metsik“ aeg.


Vahepealsed aastad veetsin hulgikaubanduses, kuid ühel hetkel tundsin, et on aeg vanade liistude juurde tagasi pöörduda. Vestman Kinnisvaras olen töötanud üle kolme aasta ning kui kaks aastat täis tiksusid, panin ennast kohe kutseeksamile kirja. Kuna tahan sel alal edasi töötada, siis tuleb eelkõige mõelda ka oma professionaalsuse tõstmisele, mitte loota ainult elu- ja töökogemusele.


Kinnisvara on mind alati huvitanud. Kuna olen juba varasest noorusest ka pidev kinnisvara omanik, siis tean, mida tähendab selle haldamine ja korrashoid ning seega usun, et saan aru inimeste püüdlustest ja soovidest selle muretsemisel. Loodan, et oskan olla vajadusel ka hea konsultant ja nõuandja.


Kaua kogemust ja mida enne tegid?


Kokku üle viie aasta kogemust. Vahetult enne viimast kinnisvarafirmas töötamise perioodi olin hulgikaubandusfirma Abestock Lõuna-Eesti müügiesindaja. Seal oli mu ülesandeks luua oma piirkonda tugev müügivõrk. Kui see sai loodud, tundus, et minu töö on tehtud ja tahan edasi areneda ning ei soovi samas rutiinis edasi eksisteerida. Nii võtsin vastu uue väljakutse juba varasemalt teada ja tuttaval alal.


Kas on võimalik, et 60 aastaselt teed veel sama tööd?



Kui kliendid minuga rahul on ja mina nendelt tööpakkumisi saan, siis ehk küll. Ega 60 ei ole tänapäeval mingi tärmin. Kui inimene on vitaalne ja pidevalt arenev, siis pole vahet ju kas 60 või 40. Peaasi, et töö oleks nauding!


Aga kui sa juhuslikult homme enam maakler olla ei saaks, mis sa siis teeks? Kuhu tööle prooviksid?



Ilmselt oleksin tegev kas müügi või turunduse vallas. Aga kes teab, võibolla võtaksin vastu ka mõne hoopis uue väljakutse…


Kas su töö on su elustiil?


Tegelikult küll, ei oskagi eriti teisiti. Seetõttu sõidangi puhkamiseks kas Eestist ära või vähemalt üle mere Hiiumaale.


Milline on su lemmikklient?


Neid ikka on – intelligentsed ja vaimselt tasakaalukad, samas väga vitaalsed. Eriti armastan kliente, kes mu tööst lugu peavad ja seda hinnata oskavad. Isegi vanus siin ei loe. Imetelen paari oma eakamat klienti, tahaks ka ise samas vanuses niisugune olla.


Paljud inimesed peavad kinnisvaramaaklerit ju rahaahneks õhumüüjaks. Leian, et kui nii arvav inimene kinnisvaravaldkonnas hätta jääb, siis on viimane aeg pöörduda õige spetsialisti poole. Kasutan ise paljudel elualadel professionaalide abi ja soovitan seda ka teistel teha! Hoian oma kliente väga, loodan et sellest on abi.


Kes on sinu arvates Eesti „staarmaakler”? Kas sa tahaksid äkki see ise olla?



Staarmaakler – eks seda otsustab firma, kus maakler töötab ja kliendid, kes selle maakleri teenust kasutavad. Maaklerite müügistiilid ju erinevad, aga ka klientide ring on väga mitmekesine ning samuti ka firmade tase.


Ise tahan olla eelkõige hea spetsialist ja alles seejärel staarina särada. Ja ainult siis, kui selle ära olen teeninud.


Kas eesti kinnisvaraturg on hukas?


No see pole küll õige väljend! Inimesed sünnivad, surevad, abielluvad ja lahutavad. Ühtedel läheb paremini ja teistel halvemini. Elu on ju pidevas liikumises. Klientuur kui selline on igal ajal olemas. Kui ostujõuline, selle paneb turusituatsioon paika. Maju müüdi ka siis, kui pangad laenu ei andnud. Kõik läheb edasi omas rütmis. Halamiseks pole põhjust!


Millal tuleb järgmine buum?



Hetkel on tegu siiski valdavalt stabiliseerumisega, sest hinnad olid vahepeal ebamõistlikult kõrged ning tõeline langus on veel ees. Uut buumi ei tule enne kolme aastat selle õiges tähenduses.


Kas maaklerid vajaks ametiühinguid?


Ilmselt tulevikus vajavad. Seni peab tark maakler ise enda eest seista oskama.


Mida vabal ajal teed?



Teen seda, mis hoiab mind pidevas töövõimes ja arendab, annab naudingut, lõdvestab, pakub huvi ja meeldib. Aktiivne puhkus on parim viis lõõgastumiseks (sport, tantsimine, metsas uitamine koriluse eesmärgil). Värske õhk ja veekogud on need, mida ma jumaldan. Talisupleja ei ole, aga väliveekogudes ujun kaua.


Meeldib õhtuti lugeda. Armastan värve ja nendega tegelemist. Omavalmistatud klaasehted on selle suve avastus. Oma kodu värvid ja kujunduse mõtlen suures osas ise välja. Rõõm oma peenral puhkevast lillest on suur. Kui minu valmistatud toit annab naudingu mu perele või sõpradele, siis olen rahul. Kui veel ajaressurssi leiaks, tahaks ära õppida flamencotantsu ja veel mõne võõrkeele.


Millist muusikat kuulad?


See sõltub meeleolust ja olukorrast, meeldivad erinevad stiilid. Koorilaulu kontserti raadiost ei kuula, aga kirikus küll. Armastan ka vanu korüfeesid, aga kuulan neid vastavas olukorras. Eestis on puudu tantsukohtadest, kus mängiks hea muusika ja saaks tantsida ka inimene, kes ei tammu nagu karu.


--


Piret Plaksin, kolleeg


Riina pakub sajaprotsendilist teenindust. Vastavalt kliendile valib ta müügistrateegia ja see töötab. Seega tunnetab ta inimesi hästi. Ta oskab end alati põhjendada ning ei räägi tühje sõnu. Tuleb alati klientidele vastu ja töötab peaaegu ööpäevaringselt, peaasi et kliendid rahul oleksid.


Iga müügiga tegelev inimene tahaks olla tema sarnane. Müüa edukalt on igaühe soov. Siis on kliendid rahul ja maakler ise rahul ja see annab tulevikuks motivatsiooni juurde. Temalt on, mida õppida.


Muidugi võiks saada Riinast "staarmaakler". Tal on olemas kõik eeldused: aktiivsus, jutukus, ausus ning oskus rääkida mõjuvalt. Temast võiks saada eeskuju paljudele maakleritele, kes ajavad kehva müügi halva turu süüks!


--


Margo Jõgi, otsene ülemus

Miks ta on nii hea?



See on paljuski tingitud tema iseloomuomadustest. Inimene, kes naudib müügitööd, saabki oma tööd selles valdkonnas hästi teha. Kindlasti aitab kaasa tema tutvusringkond, mis on üllatavalt suur. Võtab aktiivselt osa Rotary naiste tööst, kus teda ümbritsevad edukad ja oma vajadustega naised, kellele on võimalik oma abikätt ulatada (kes lahutab, kes abiellub uuesti või kelle lapsed on saanud täiskasvanuks). Rahakas tutvusringkond annab sellele alale teatud eelise. Ise sellist portfelli kokku pannes kulub päris mitu aega.


Kas sa tahaks olla nagu tema?


Kindlasti on ta paljudele eeskujuks just oma töösse suhtumise poolest. Sellist powerit nagu temal, sooviks kindlasti paljud. Päris tema ma kindlasti olla ei sooviks (sest siis peaks ma olema naine), aga mõningaid iseloomuomadusi võiks üle võtta küll, kuigi mõningad neist on võibolla kaastöötajate jaoks liialt intensiivsed, mida võiks natuke pidurdada.


Kas temast võiks saada Eesti „staarmaakler”?


Kindlasti võiks saada temast staarmaakler, kui ta ootaks ära selle, et teised teda kiidaksid ning ta ei peaks seda ise pidevalt tegema. Võibolla see eristab teda teistest. Natuke rohkem kontrolli enda üle ja staarmaakler on valmis!