Kõigepealt aga hoopis ühest korteritehingust. Tallinna kesklinn on kõige mitmekesisema valikuga turg, kus üht tehingut teisega alati võrrelda ei saagi. Küll aga võib öelda, et korterid põnevamates majades on siin alati minev kaup.


Näiteks Paldiski maanteel, raudteeviaduktist linna poole, müüdi mai lõpus kolmetoaline korter 900 000 krooni eest. Tehingu vahendanud Uus Maa Kinnisvarabüroo maakleri Siim Tarvise sõnul ostis selle korteri inimene, kes soovis tagasi pöörduda kunagise kodumaja kõrvale. Ta oli nimelt kunagi elanud kõrvalmajas ning nüüd pöördus „koju” tagasi.


„Tingimist ei toimunud, kuna ostjaid oli selleks hetkeks tekkinud kolm,” pajatab Tarvis. „Hind oli aga konstantselt kukkunud iga nädal teatud summa ja selleks hetkeks, kui „taksomeetril” oli ees 900 000, hakkas helistamine pihta. Ilmselt oli hind, kortermaja hea olukord ja korteri suurus ning planeering jõudnud tasakaalu.”


Ta lisab, et kesklinna ostavad kodusid praegu peamiselt kiire elutempoga ning võibolla kultuurihuvilisemad inimesed, sest linnaosa kultuuriasutused ning suuremad poed ja erinevad asutused on ju maksimaalselt viie minuti tee kaugusel. „Pigem nooremad inimesed, aga raudkindlalt see reegel ei ole.”


3-toaline korter kesklinnas


Müügihind: 900 000.-

Asukoht: Paldiski mnt 24

Üldandmed: 68 m2

Ehitusaasta: 1938

Turuväärtust tõstvad tegurid: Asukoht (transpordiühendus), maja väga hästi renoveeritud, kõrged laed, ümberplaneerimisvõimalus, eraldi köök.

Turuväärtust alandavad tegurid: Müra tänavalt.

Müügiperiood: 4 nädalat.


Arendaja valmistub uueks tõusuks


Aeg, mil arendajad ostavad suures koguses kokku maad ja krunte, jäi pigem buumiaastatesse. Siiski toimub selliseid tehinguid ka nüüd. Saku vallas Tänassilmas leidsid 10 krunti omale uue omaniku kümnepäevase müügiperioodi jooksul.


„Krundid ostis tõesti kinnisvaraarendaja, kes teab, et hetkel on maja soodne ehitada ja läbi selle valmistuda ette perioodiks, kui kinnisvaraturg on jälle aktiivne,” selgitab müüki vahendanud maakler Fred Linnukütt. „Plaanis on ehitada väga korralik elamurajoon tänavavalgustuse ja asfaltteedega (teed ei kuulu vallale), paigaldamisel on tõkkepuud ja videovalve.”


Õhk-vesi soojuspumbaga varustatud kivimajad kavatseb arendaja ehitada „võtme kätte” viisil. Maja, millel kasulikku pinda 164 (teise korruse väljaehitamisel 264) ruutmeetrit, müügihinnaks kujuneb eeldatavalt 2 500 000 krooni.


10 krunti Harjumaal


Hind kokku: 5 723 000.-


Asukoht: Saku Vald, Tänassilma küla, Arunõmme tee 2, 4, 5, 6, 8, 9, 11, Arusisaliku 1 ja 2.

Lisainfo: 10 krundi ostu eesmärk: ehitada kruntidele majad.

Müügiperiood: 10 päeva.

.