„Loomeettevõtja stardipakett“ sisaldab kolmekuulist äriplaani koostamise koolitust, mis on spetsiaalselt suunatud loomingulistele inimestele.

Loomemajanduskeskuse ettevõtluskonsultandi Juta Kuhlbergi sõnul
eelistatakse sel konkursil teatud valdkondi.

„Meie prioriteet on kultuuri vahendavaid agentuurid ja kultuurikorraldus. Ootame koolitusele neid inimesi, kes soovivad tegeleda loovisikute ja loomingu vahendajatena
Eestis või arendades eksporti välisriikidesse,“ lisas Kuhlberg.

Selleks et saada oma ettevõttega Tartu Loomemajanduskeskusesse, peab olema äriidee ja soov alustada tegutsemist ettevõtjana. Äriidee tuleb panna kirja loomemajanduskeskuse kodulehel olevale taotlusvormile ja saata ära hiljemalt 11. oktoobril kell 15.

Edasi tuleb osaleda kolm kuud kestval äriplaani koostamise kursusel ja arendada oma äriidee korralikuks äriplaaniks. Lõpuks tuleb kaitsta äriplaan ja moodustada oma ettevõte või
taotleda juba eksisteeriva ettevõtte nimel keskuselt tööruume.

Keskuse esimeses hoones tegutseb praegu seitse alustavat ettevõtet. Muuhulgas on avatud kaks galeriid ning kohvik. Hetkel käib loomemajanduskeskuse kompleksi kuuluva kahe hoone - Kalevi 15 ja 17 renoveerimine, mille valmimise järel on võimalik kompleksis majutada kuni 40 loovettevõtet.