FinanceEstonia ühe asutajaliikme, Arengufondi juhi Ott Pärna sõnul tegutsetakse selle nimel, et Eesti oleks tulevikus regiooni usaldusväärseim ja Euroopa Liidu jurisdiktsiooni piires innovatiivseim ärikeskkond rahvusvahelistel turgudel tegutsevatele finantsteenuste ning tugiteenuste ettevõtetele.

“FinanceEstonia laiemaks ambitsiooniks on Eesti ärikeskkonna senisest sihipärasem ja aktiivsem turundamine rahvusvaheliste väike- ja suurettevõtete peakorteritele,” lisas Pärna.

Idee üks eestvedaja, Teenusmajanduse Koda, näeb Eesti finantsteenuste ekspordis ühte majanduskasvu vedurit. Teenusmajanduse Koja juhatuse esimehe Viljar Arakase arvates on Eestile heaks eeskujuks meie rikkamad, Skandinaavia naabrid.

„Peame Skandinaaviamaade kõrval ise oma konkurentsieelised välja töötama ja me arvame, et Eestil on oluliselt rohkem potentsiaali kui olla lihtne allhankemaa. Finantsteenuste järele on järjest suurenev vajadus ja Eesti võiks olla üks vajaduse tagaja.“

MTÜ-l FinanceEstonia on asutajaliikmed: Teenusmajanduse Koda, Eesti Arengufond, Eesti Fondihaldurite Liit, AS BaltCap, Cofi AS, Advokaadibüroo GLIMSTEDT OÜ, Aktsiaselts KIT Finance Europe, KPMG Baltics OÜ, NASDAQ OMX Tallinn Aktsiaselts, Optilogo OÜ, Aktsiaselts PricewaterhouseCoopers, Raidla Lejins & Norcous Advokaadibüroo OÜ, Rimess OÜ, Advokaadibüroo SORAINEN AS, Advokaadibüroo VARUL AS, Ernst & Young Baltic AS, Advokaadibüroo Tamme Otsmann Ruus Vabamets OÜ, UniCredit Bank Eesti ja Itella Information AS.

MTÜ on avatud ka toetajaliikmetele, kes jagavad FinanceEstonia visiooni ja soovivad selle realiseerimisse panuse anda. Toetajaliikmeks hakkamise soovi on juba avaldanud Eesti Pangaliit.

FinanceEstonia tekkimisele on pinnast ette valmistanud Teenusmajanduse Koja, riigiasutuste, Targa Eesti Mõttekoja ja Tallinna linna initsiatiivid.