FOTOD: vaata, kui palju on vorstis liha!
Põllumajandusministeerium kavatseb hakata Eestis müüdavaid vorstitooteid klassifitseerima, et ostjal oleks lihtsam aru saada, kui palju on tootes kasutatud liha ja kui palju seda asendavaid aineid.
Delfi tegi jalutuskäigu poes, valides juhuslikult igast kategooriast mõned tooted ning märkis üles nende lihasisalduse.
Keeduvorstid:
Tallegg ülesuitsutatud keeduvorst 0 protsenti
Valla talguvorst 0 protsenti
Vot! Ülesuitsutatud lastevorst 3 protsenti
Nimeta keeduvorst 6 protsenti
Valla võileivavorst 8 protsenti
Wõro juustu keeduvorst 12 protsenti
Võru vene keeduvorst 12 protsenti
Tallegg juustuvorst 18 protsenti
Maks&Moorits Piima virst 23 protsenti
Maks&Moorits Moskva vorst 25 protsenti
Vastse-Kuuste suitsutatud lastevorst 50 protsenti
Rakvere doktorivorst 63 protsenti
Viinerid
Valla viiner 0 protsenti
Talleggi viiner 0 protsenti
Rakvere pereviiner 23 protsenti
Rakvere lasteviiner 50 protsenti
Maks&Moorits klassikaline viiner 70 protsenti