“Suvi on selles mõtte huvitav aeg, et suve jooksul muutuvad kindlustuses peamiste teemade fookused. Kui suve esimesel poolel on peamiseks tooniandjaks vargused, kuna inimesed unustavad ära oma varal silma peal hoida, siis suve teine pool on rohkem loodusõnnestusest tulenevate kahjude päralt. Oleme ise vaadanud ning avastanud, et erinevad “augustitormid” ja äikesest tulenevad kahjud on just juuli lõpu ja augusti teemaks,” selgitas BTA Kindlustuse Eesti filiaali juht Olavi Laido.

Eelmisel aasta augustitormid tõstsid Eestis eraisikute varakahjuhüvitisi üle 53 protsenti ja ettevõtete kahjuhüvitisi aga veelgi rohkem – ligi 77 protsenti võrreldes eelneva perioodiga.

“Mäletame ju isegi, kuidas möödunud aasta augusti alguse torm peamiselt Lääne-Virumaad räsis ning kindlustusse pöördumine kasvas järgnevatel päevadel kordades. Hävisid majade katused ja langevad puud tekitasid palju kahju. See paneb mõtlema, mida saab inimene oma vara kaitseks teha. Kindlasti peaks oma lahtised asjad üle vaatama ning tormi ajal autod jms puude alt mujale parkima. Juuli-augusti ilmad on meil muutlikud ning ilus ilm vaheldub tihti äikesehoogude ja tormidega. Olgu selleks torm, äike, rahe või muu loodusõnnetus, ennast piisavalt kaitsta pole kunagi liiast,” lisas Laido.

Laido sõnul on kindlustuses viimasel ajal tunda andnud äikesekahjud. Inimesed tunnevad ennast kindlalt, kui nende arvuti on piksekaitse või UPS-i taga, aga paljud muud tehnikaseadmed on samuti ülimalt kallid ja pingekõikumisele väga tundlikud. Erinevad televiisorid, stereoseadmed, valvetehnika jm tehnikaseadmed on ka äikse ajal suures ohus. Eelmise aasta äikeste ajal pidi BTA Kindlustus nii mõnelegi inimesele uue teleka ostma, kuna see oli jäetud äikese ajaks vooluvõrku.

“Elektrooniliste riskide katte olemasolu kohta peaks kindlasti huvi tundma kodukindlustuslepingu sõlmimisel“ lisas Olavi Laido. “ Kahjuks ainult alla poolte Eesti kodudest omavad mingit kodukindlustust. Inimesed arvavad, et ega nendega ju miskit ei juhtu, ent haigused ja hädad käivad ikka ju inimesi mööda.”