Rimi avab Eestis Baltimaade suurima keskköögi
Uus keskköök tagab toodete ühtlase kvaliteedi ning laiendab sortimenti 66 Rimi keti kaupluses üle Eesti. Keskköögi arendamisse ja tehnoloogiasse investeeris Rimi Eesti Food 12 miljonit krooni.
Rimi Eesti Foodi juhi Ruth Laatre sõnul on avatav keskköök Eestis ainulaadne, kuna selle tootmismaht, mis on 10 tonni ööpäevas, võimaldab valmistoodetega varustada kõiki Rimi keti kauplusi.
„Uue köögi väärtuseks on stabiilne kvaliteet ja suurem valmistoodete valik,“ tutvustas Laatre uuendusi. Ruth Laatre lisas, et lisaks traditsioonilisele valmistoidule on sortimendis ka moodsa maailmaköögi mõjutustega roogi ning mitmeid hooajatooteid.
Ühelgi teisel Eesti kaubandusketil ühtset keskkööki ei ole. Tavapäraselt toodetakse ketikaupluste valmistoitu lokaalselt ja ostetakse osaliselt sisse ka väiketootjatelt.
Uue keskköögi sortimendis on 13 tootegruppi ja ligi 300 toodet. Võrreldes varasemaga on keskköögi sortiment laienenud ca 40 toote võrra. Uuenenud valikusse kuuluvad võileivad, sega- ja toorsalatid, külmad eelroad, supid, vormiroad, põhiroad, kastmed ja lisandid, grillroad, magustoidud, pannkoogid ja pudrud. Aasta lõpuks plaanitakse igas tootekategoorias tuua müügile veel 4 toodet, kokku 16 toodet. Rimi köögi populaarseimateks valmistoodeteks on kodused kotletid, kartuli-lõhe vorm, munderkartulid, pilaff, maksapasteet, itaalia salat, kartuli-liha salat jt.
Rimi Eesti Food investeeris uutesse keskköögi seadmetesse 12 miljonit krooni. Kaasaegsed masinad kiirendavad tootmisprotsessi ning võimaldavad vältida inimlikust eksimusest tulenevaid vigu.
Uues köögis on kasutusel Eestis ainulaadsed elektroonilised ahjud, automaatsed salatisegamise masinaid, köögivilja tükeldajad ning unikaalne pakkeliin, mis toodab ise pakendi, pakendab, kaalub ja trükib sellele etiketi. Kõik tooted pakendatakse gaasikeskkonda, kus need säilivad värskena ilma säilitusaineid lisamata.