Kommest Autokeskuste SsangYongi projektijuhi Meelis Telliskivi sõnul prognoosib ettevõte Korea maasturile tänavuseks aastaks läbimurret. Kui mullu registreeriti autoregistrikeskuse andmetel Eestis 65 SsangYongi sõidukit, siis tänavu tahab Kommest Autokeskused neid müüa umbes 150.

“SsangYongi müük on seni olnud tagasihoidlik korraliku esinduse puudumise tõttu. Varasemad edasimüüjad ei panustanud sellesse piisavalt,” lausus Telliskivi.

Loogiline valik


Kommest Autokeskused sai margi ainuesindajaks mullu suvel. Meelis Telliskivi lisas, et kuna Peugeot’ sõidukeid ja kaubikuid müünud Kommesti tootevalikus neljarattaveoline sõiduk varem puudus, oli SsangYong ettevõttele loogiline valik.

Sõpruse pst 153 asuv, 1500m2 suurune autokeskus koosneb müügisaalist, administratiivosast ning 700m2 suurusest kasutatud autode salongist.

SsangYong on Euroopas, eriti Hispaanias ja Saksamaal, üks kiiremini müüki kasvatavaid automarke. Korea autotehase eesmärk on Skandinaavias tugevam positsioon vallutada. “Järgmisena võtab SsangYong käsile Soome turu,” sõnas Telliskivi.

SsangYongi mudelivalikus on peale maasturite Actyon, Rexton II ja Kyron ka mahtuniversaal Rodius. Sõidukite mootorid ja käigukastid valmivad koostöös Mercedes-Benziga.