"Nagu kõikjal paneb hinnad paika turg, nii on see ka Suurbritannias.
Üürihinnad on seal viis korda kallimad seetõttu, et ka nõudlus on seal suur (ikkagi maailmariik) ning elatustase niivõrd erinev Eestist," ütles Uus Maa kinnisvarabüroo analüütik Risto Vähi.

Vähi lisas, et üürihinnad on viimaste aastate jooksul tõusnud, kuid erinevalt. "Ühest numbrit kõigi piirkondade kohta ei saa öelda, aga laias laastus 10-20 protsenti aastas (Tallinnas)," sõnas analüütik. Mees mainis, et see number ei kehti kõigi korterite kohta: "Oleneb ju ikka seisukorrast ja asukohast täpsemalt."

Vähi sõnul tõusid möödunud poolaastaga heade kesklinna korterite hinnad laias laastus 10-15 protsenti. "Hinnad muudes linnades ja asulates erinevad ka nõudlusest tulenevalt ja sesoonselt. Tartus on hinnad kohati pealinnast kõrgemad, sest tudengid tõstavad hindu," kommenteeris analüütik. Mees lisas, et Pärnus ja Haapsalus ning ka Kuressaares tõusevad hinnad rohkem igal kevadel, enne suve, aga pärast suvitushooaega langevad.

Nottinghamis, keskmise suurusega Inglismaa linnas, kahe magamistoaga korteri üürihinnaks oli juulis ümmarguselt 773 eurot, kalleima linna, Londoniga on hinnavahe lausa üle 1400 euro.

Kinnisvaraportaalil on kalleimaks kahe magamistoaga elamispinnaks Tallinnas vanalinnas Toom-Kooli 13 asuv korter (hind 1700 eurot kuus). Kõrgeima kuuüüriga sama suur eluruum Londonis on hinnaga umbes 59 181 eurot kuus.

Odavaim Londonis olev elamispind asub äärelinnas ja selle eest tuleb maksta üle 500 euro kuus. Sama summa eest saaks rentida mitmeid uusi heas seisundis Tallinna kesklinna kortereid.

Odavaim Tallinnas asuv eluruum, mida kinnisvara veebiportaalilt leiab on Lasnamäel olev sanitaarremonti vajav 100-eurone kahetoaline korter. Seega, Tallinnas oleks viie kuu üür isegi väiksem kui Londoni odavaimas korteris ühe kuu üür.

Keskmises Inglismaa linnas odavaim elamu on samuti äärelinnas, kuuüüriks 313 eurot. Seega kui võrrelda seda meie pealinna üürihindadega, siis Tallinnas elamine oleks üle 200 euro kuus odavam.