Lehe peatoimetaja Juku-Kalle Raidi kõrval on aasta alguses tasuliseks muutunud väljaande omanikud Sven Kivisildnik, Maiu Kivimäe, Anu Tagen ja Andres Rõhu.

Raid ütles teisipäeval BNS-ile, et tegemist on sõpruskonnaga, kes kõik on ühel või teisel moel seotud lehe toimetuse tööga. Väljaostutehingu hinda Raid esialgu siiski avalikustada ei soovinud, kuid lubas, et teeb seda juunis.

Aastaid tasuta levitatud, nüüd ligi 10 krooni maksva ajalehe Keskus järjekordne number ilmub kolmapäeval, selle tiraaž on ümmarguselt 25.000. Tasuta ajalehe tiraaž kõikus sõltuvalt kuust 40.000-60.000 vahel.

Raidi sõnul hakkab leht alates juulist ilmuma regulaarselt iga kuu esimesel nädalal, kolmapäeval ilmuva lehe maht on 40 külge.

Raid märkis, et ajalehes on palju innovatiivset materjali, uue numbri esiküljelugu on kokkuvõte 90 16-aastase kooliõpilase seas korraldatud küsitlusest, kus lapsed uurisid oma vanemate mälestusi Nõukogude Eesti päevist. Samuti on lehes mitu huvitavat intervjuud, teiste hulgas tuntud majandusanalüütiku Hardo Pajulaga.

Eesti Ajalehtede Liidu tegevdirektor Tarmu Tammerk avaldas aprillis BNS-ile arvamust, et alates tasuliseks muutumisest on ajalehe tiraaž langenud kuus-seitse korda ning Keskusele kui tasulisele väljaandele on raske ennustada majanduslikku edu.

Tammerki hinnangul oli ka omanikeringi varjamine märk sellest, et väljaande tuleviku suhtes puudub kindlus.

Tammerki sõnul on Keskuse näol tegu haruldase liigiga Eesti ajakirjandusturul, mida oma tugeva “leha” tõttu nõrganärvilistel lugeda pole soovitatav.