„Suurlaada eesmärk oli tutvustada nii kohalikke kui ka kaugemaid
toidutootjaid ning juhtida laiema avalikkuse tähelepanu kohaliku toidu
tarbimise tähtsusele,“ ütles peakorraldaja, Uma Meki projektijuht Ave
Tamra. „Suure osavõtuga laat tõstab kohaliku toidu väärtust ja aitab
tutvustada Uma Meki kaubamärki.“

Võrumaa päritolu toidu kaubamärki kandvate toodete seast olid esindatud
Taarapõllu talu kuulsad marjakrõpsud, jahud ja mahlad, Kutsa-Tannili talu
mahe kõrvitsamoos, Alt-Lauri talu hõrgud kastmed, Mardimäe talu mahedad
kartulisordid, Hämsa maasuitsusingi karask, Jõeniidu talu Iskna
kitsepiimajuustud.

Laadakülastaja valis parimaks kohalikuks tooteks Jaaniraotu talu "Setu
salsa", korraldajad andsid peaauhinna UMA MEKK aastal 2011 Jõeniidu talu
Iskna Suitsujuustule. Parim uus tulija on Kolotsi talu pehme
kitsepiimajuustuga ning parim magus toode Alt-Lauri talu Kõrvitsa nätsukomm.

Lisaks kauplemisele toimus toidukoolitus "Euroopa toit meie põllult", mida juhendasid Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja Dmitri Demjanov ja
Soome Suursaatkonna peakokk Ants Uustalu. Nad tutvustasid
laadakülastajatele eestimaise tooraine kasutamise võimalusi euroopalikus
köögis.

Võrumaa kutsehariduskeskus kutsus mekkima Urvaste kandi traditsioonilisi
vanu toite. Laadal oli ka töötuba lastele.

Laadale eelnes eile Nursi masinaühistus toimunud Uma Meki mahekonverents
„Tervislik toit ja selle tootmise perspektiivid“.