Unt ütles oma ametiaja kokkuvõtteks, et panganduse jaoks oli viimase kahe aasta kõige suurem ettevõtmine ladusalt kulgenud üleminek eurole, mille puhul mängis olulist rolli nii ühiskonna kui ka pankade valmisolek suuroperatsiooniks, vahendas pangaliit.

„Viimase aja prioriteediks on pangandusturu küpsuse arendamine. Pangad pööravad palju tähelepanu vastutustundlikule laenamisele, jätkusuutlikule ja sotsiaalse närviga pangandusele ning finantskirjaoskuse ja -hariduse edendamisele – need tegevused sätestati eesmärkidena ka 2011. aastal kaasajastatud heas pangandustavas. Priit Perens on palju panustanud Pangaliidule olulistesse teemadesse ning soovin talle jõudu uues ametis,“ märkis Unt.

Pangaliidu uus juht Priit Perens ütles, et järgnevatel aastatel jätkab pangaliit pankade huvide esindamist pangandust puudutavate õigusaktide väljatöötamisel, osaleb aktiivselt riigisiseses ja rahvusvahelises koostöös ning toetab heade standardite levikut panganduses.

„Pangaliidu jaoks on oluline kogu sektori käitumine vastavalt headele pangandustavadele, milleks on eelkõige vastutustundlik laenamine ja vastutuse võtmine lähtuvalt eelmise majanduskriisi õppetundidest, ” märkis Perens.

Traditsiooniliselt vahetuvad pangaliidu juhatuse esimehed iga kahe aasta tagant rotatsiooni korras. Perens on juhatuse esimehena ametis 2014. aastani.

Pangaliitu kuulub 12 Eestis tegutsevat panka ning juhatuse koosseis on järgmine: juhatuse esimees Priit Perens Swedbankist, juhatuse liikmed Riho Unt SEB Pangast, Aivar Rehe
Sampo Pangast, Vahur Kraft Nordea Pangast, Valeri Haritonov Tallinna Äripangast, Andrus Kluge Eesti Krediidipangast, Sofia Kirsimaa Citadele Pangast, Taavi Laur UniCredit Pangast, Hans Pajoma DNB Pangast, Erki Kilu LHV Pangast, Targo Raus Bigbankist ja Arja Jurmu Pohjola Bankist.