TABELID&FOTOD: Hõbelusika võitjad Põrgu, OKO ja Dominic üllatavad menüüdega!
Kaks päeva tagasi anti Teletorni uues restoranis kätte 2012. aasta parimate toidukohtade, restoranide ja kõrtside "teenetemärgid" ehk Hõbelusikad. Võitjateks osutusid restoranid Tschaikovsky, Dominic, Neh ja OKO, parima kõrtsi Hõbelusika võitis Põrgu, parimaks kohvikuks valiti Pärnus asuv Supelsaksad. Parima lounge/vinoteegi Hõbelusika võitis Il Gallo Nero vinoteek.
Mida nendes restoranides ja kõrtsides pakutakse, et sadade Tallinnas ja Eestis tegutsevate restoranide, kohvikute, kõrtside ja vinoteekide hulgast just nemad võitjateks valiti?
Võtsime fotoaparaadi ühes ning käisime kolmes põnevamas kohas uudistamas menüüd, intejööri ning toite.
Parima pererestorani Hõbelusikas 2012 - restoran OKO
Menüünimetus | Hind |
KALASUPP – kalaleem,vutimuna | 5,5 |
SIGARID - ulukiliha, kadakamarjad, sketch-up, seesamituhk | 6,5 |
VEISEPÕSK – kadakamari, kartuli võikreem, spinat ja minipeet | 12,5 |
TURSAMARI - praetud, maapirn, lõssivaht, kaerahelbed, sidruni confit | 14 |
KITSEJUUSTU BRÜLEE - õunakreem | 4,9 |
vEISEPÕSK – kadakamari, kartuli võikreem, spinat ja minipeet | 4,9 |
Parima restorani Hõbelusikas 2012 - restoran DOMINIC
Menüünimetus | Hind |
Siiakala tartar ja siiamari pošeeritud muna ja röstsaiaga | 8 |
Kreemine teosupp peterselli ja küüslauguga | 7,5 |
Praetud hanemaks briošši ja astelpajumoosiga | 16 |
Coq au Vin pestorisotto ja ahjutomatiga | 10 |
Smooritud veisepõsk aedubade ja kartuli-selleripõreega | 15 |
Madalal temperatuuril küpsetatud lõhefilee kartulikreemi ja kalamarjaga | 14 |
Laimikook kreemise jogurtijäätisega | 4 |
Panna Cotta õunasorbeega | 4 |
Parima kõrtsi Hõbelusika 2012 võitja - pubi PÕRGU
Menüünimetus | Hind |
Küpsetatud searibid | 5,5 |
Põldoad ürtidega | 2,9 |
Kalasupp | 3,7 |
Suitsupardisalat | 6,5 |
Grillitud seakaelakarbonaad täidetud ahjukartuli, köögiviljade ja punapeedikastmega | 8,3 |
Lamba hakk-kotlet praetud köögiviljade ja rosmariinikastmega | 8,9 |
Šokolaadi-mandlikook vaniljeplombiiriga | 4 |