Knight Franki globaalse hoonete hinna indeksi Global House Price Index väärtus, mis näitab võrdlevalt erinevate kinnisvaraturgude tulusust, on Eesti kinnisvaraturu puhul kasvanud aastaga 6,9 protsenti ning kvartaliga 1,4 protsenti. Aastane tõusuprotsent asetab Eesti maailma riikide hulgas Hongkongi järele ning Norra ette kaheksandale kohale, kirjutas BNS.

Tabelis on esikohal Brasiilia, kelle puhul on indeksi väärtus aastaga kasvanud 18,4 protsenti. Euroopa riikidest on kõrgeima ehk teise positsiooni edetabelis hõivanud Austria, kelle puhul on indeksi väärtus aastaga kasvanud 11 protsenti. Austria andmed edetabelis pärinevad erinevalt Eestist esimesest kvartalist.

Knight Frank märgib analüüsis, et 17 eurotsooni liikmest 13 asub teise kvartali andmete põhjal kinnisvaraturgude edetabeli alumises pooles.

Saksamaa, kelle puhul on indeksi väärtus kasvanud aastaga 6,7 protsenti, asub edetabelis kümnendal positsioonil. Läti kinnisvaraturg asub 0,8protsendilise aastase tõusuga 28. kohal. Leedu kohta on edetabelis vaid esimese kvartali andmed, mis näitavad 1,9protsendilist aastast indeksi langust ning asetavad Leedu 36. positsioonile.

Knight Frank on sõltumatu globaalne elamu- ja ärikinnisvara konsultatsioonifirma.