McDonald´s restoraniketi kasum oli 2012. aastal Eestis enam kui 938 000 euro, riigile tasuti maksudena üle 4,4 miljoni euro, teatas ettevõte.

McDonald’s investeeris eelmisel aastal Eestis 1,2 miljonit eurot.

„Tänu eelmisel aastal kasvanud külastajate arvule ja suurenenud müügile on meie liidripositsioon tugevnenud mitte ainult Eestis, vaid kõikides Balti riikides,“ ütles McDonald's Baltikumi juht Tomasz Nawrocki.

„Me jätkame oma arengut sama fookusega – kõrgekvaliteedilised kiiresti valmistatavad eined taskukohase hinnaga ning unikaalne külastamiskogemus tänu McDonald´si restorani erilisele atmosfäärile ja toidule. Need eelised tagavad selle, et meie külastajad jäävad meile lojaalseks ning aitavad meil aastast aastasse veelgi suuremat turuosa kasvatada.“

2013. aasta prognoose kommenteerides ütles Nawrocki, et ettevõte näeb positiivset trendi – Balti riikides on märgata järk-järgult kasvavat üldist ostujõudu ja turu taastumist kodust väljas söömise segmendis.

"Sellele toetudes julgeme oodata 2013. aastal müügi kasvu nii Eestis kui Balti riikides tervikuna ligikaudu 11 protsenti," sõnas ta.

McDonald´s plaanib 2013. aastal Eestis investeerida 0,34 miljonit eurot äritegevuse ja infrastruktuuri arendamisse. Ka Balti turgude koguinvesteering saab olema suur – 3,5 miljonit eurot.

McDonald´s Baltikumi restoranidel on üle Euroopa 50 heakskiidetud tarnija, sealhulgas on koostöö ka kaheksa kohaliku tootjaga. Salateid ja juurvilju toob Balti riikide McDonald´s restoranidele Läti firma UAB Salprone, piima aga Läti firma Food Union. Alates eelmisest aastast toodetakse McDonald’s burgerisaiu Eesti ettevõtte Tartu Mill ja Läti firma Dobeles dzirnavnieks jahust.