Tänavu kevadel väitis tuntud Moskva ajaleht Kommersant, et Milstrandi osalus kuulub Venemaal tegutsevale tuntud raudtee- ja kütuseärimehele Michel Litvakile, kellel praegune põhiäri on naftasadama rajamine Musta mere äärde.

Milstrandi nõukogu liige Gaspard Boot ei kinnitanud Ärilehele Litvaki osalust, aga ta teatas, et Milstrand kuulub OTEKO Groupi firmade hulka pärast seda, kui 2001. aastal ostis seal osaluse Vene raudteefirma SFAT. Mõlemad firmad kuuluvad aga Litvakile.

OTEKO on tuntud selle poolest, et 1990-ndate algul oli see Venemaal üks esimesi erakapitalile kuulunud raudteevedude firmasid. OTEKO asutas ja on siiani selle peamine aktsionär sügaval Nõukogude ajal Leningradis sündinud, kuid kuni Nõukogude Liidu lagunemiseni enamiku oma elust Belgias elanud ning ka Belgia kodakondsust omav Michel Litvak. OTEKO oli üksvahe Venemaal üks suuremaid naftatsisternide omanikke. Vene Forbes kirjutas viis aastat tagasi koguni, et Litvaki firmadele kuulub Venemaal üldse kõige rohkem naftatsisternvaguneid.

Ka Milstrandi juurde sattus Litvak naftatsisternide äri tõttu. Ta oli juba 1990-ndate lõpus Milstrandi toonaste omanike Aadu Luukase ja Endel Siffi äripartner. Nemad müüsidki Litvakile osaluse Milstrandis siis, kui firma oli oma edukuse tipul. Aasta enne Litvaki osaluse omandamist ehk 2000. aastal tõusis naftasaaduste transiidiga tegelev Milstrand Äripäeva koostatud Eesti edukate ettevõtete TOP-is esikohale. Milstrand oli tollal Eesti kõige suurim varade tootlikkusega ettevõte. Milstrandi varade tootlikkus oli 2000. aastal 111%!