Küll aga on seos maksuvaba priikonnaga kunagisel rahandusministril ja tõenäoliselt riigikogu ühel jõukamal liikmel, ärimehel Tõnis Paltsil.

Temale kuuluval osaühingul Pambos Holding on mitu tütar- ja sidusettevõtet. Kui kinnisvaraäri ajab riigikogulane kohalike osaühingute – Pambos Kinnisvara OÜ ja Jubek Investments OÜ – kaudu, siis varahaldusega tegeleb ta Briti Neitsisaarte vahendusel (Prisma Consulting Ltd). Sinna paigutatud vara väärtus oli eelmise aasta lõpu seisuga 3,8 miljonit eurot.

Palts sõitis parajasti taksoga, kui Ärileht ta eile telefonitsi tabas. Tema sõnul ei oskagi ta raamatupidajaga kõnelemata öelda, miks tema 3,8 miljonit eurot seisab Briti Neitsisaarte soodsa maksukliimaga piirkonnas. "Aga seal ei ole mingit maksuküsimust," rõhutas Palts korduvalt. Natukese aja pärast helistas rahvasaadik tagasi ja kinnitas, et Prisma Consulting Ltd on jäänud 2000. aastate algusest, mil ta ajas aktiivselt välismaalastega äri.

Paltsi valdusfirma Pambos Holdings OÜ kahjum suurenes aastaga 25 000 eurolt 1,7 miljoni eurole. Teisalt on firmal ka pärast kahjumi suurenemist kolm miljonit eurot jaotamata kasumit.

Palts kirjutas ettevõtte aruandes, et 2012. aastal jätkati põhiliselt tööd grupi suurima kinnisvarainvesteeringuga Krimmis Balaklava linna lähedal.

Grupil on plaanis seal välja arendada terviklik elu- ja puhkekompleks. Projektiga tegi Pambos Holdingsi tütarfirma OÜ Jubek Investments 2010. ja 2011. aastal mitteavaliku võlakirjaemissiooni kogumahus 1,4 miljonit eurot.