"Skanska sugune suur kontsern ei tee midagi sellist, mis ei ole läbikaalutletud ja kõiki neid kaalutlusi ei oska mina või keegi teine peale nende endi kommenteerida," ütles Otsa Ärilehele.

Otsa spekuleeris, et Skanska suuruse ettevõtte eesmärk on olla turul esimene või teine ning kui viimastel aastatel ei ole ettevõttel õnnestunud sellist positsiooni saavutada, siis see võib olla üks põhjus, miks turult lahkutakse.

Teise põhjusena tõi ehitusfirma juht välja suure konkurentsi ehitusvaldkonnas ning kolmandana suured riskid, mis tiheda konkurentsi tõttu jäävad tihti ehitaja kanda.

"Enamik tellijaid soovib ehituslepinguga jätta riskid ehitaja kanda. Kõikide riskide kandmine tähendab seda, et riskid tuleb läbi mõelda, läbi arvutada ja hinnastada, kui see on võimalik," selgitas Otsa.

"Kuna konkurents on suur, siis leidub ettevõtteid, kes on valmis võtma kõrgeid riske ja kelle riskide hinnastamise arvutus on natuke teine, ehk nad on valmis võtma suuremaid riske."

Otsa ei uskunud, et teistel ehitusettevõtetel pärast Skanska lahkumist suurt võita oleks. "Ehitusturul on tihe konkurents ning Skanska lahkumine teistele ehitusettevõtetele väga suuri võimalusi ei ava," sõnas ehitusfirma juht.

Skanska ehituskontsern teatas täna, et lahkub järgmisel aastal Eesti turult. Skanska Oy peadirektori asetäitja Tuomas Särkilahti ütles lahkumise põhjuseid kommenteerides, et Eesti turg on väike ja suurte kõikumistega ning konkurents väga tihe. Järgmise aasta väljavaated siinsel turul näivad olevat nõrgad.

Ka Särkilahti tõi välja, et üldised lepingutingimused Eesti turul ei ole sageli sobivad - projektide rahavood on üldjuhul negatiivsed ja töövõtjal on piiramatu vastutus, millega ettevõttel on raske leppida.