Veel hiljuti oli Brasiilia rikkaim inimene Eike Batista, kel käsi sees naftaäris. Tal oli hinge taga koguni 35 miljardit dollarit. Siis aga tegi ta väga halbu investeeringuid ning kaotas peaaegu aastaga pea kogu oma vara. Praegu on tal järgi „vaid" 200 miljonit. Nii tõusiski Brasiilia rikkamaks meheks Jorge Paulo Lemann. Silmapaistev ärimees, kuid samas tagasihoidlik inimene. Tal on osalus maailma suurimas õlletootjas Anheuser-Busch. Lisaks ka Burger Kingis ja Heinzis.

Investeerimisega hakkas Jorge tegelema juba 1971. aastal, tehes seda koos kamraadide Marcel Tellese ja Beto Sicupiraga. Nende investeerimisfirma Banco Garantia tõusis juba peagi üheks Brasiilia usaldusväärsemaks ettevõtteks. Seda on kutsutud ka „Brasiilia Goldman Sach'iks" ja just nende mudeli järgi Lemann oma ettevõtte üles ehitaski.

1998. aastal sai Banco Garantia 100 miljonit eurot kahjumit ning osanikud müüsid selle Credit Suissele. Sellega teeniti 675 miljonit dollarit, raha ning aktsiatena.

Saadud raha eest sooviti nüüd ettevõtteid ostma hakata. Esmalt võeti sihiks Ladina-Ameerika õlletootjad. Tulemuseks oli mega-ettevõte Brahama, mis muudeti peagi AmBeviks.

2003. aastaks kontrollis see ettevõte 65% Brasiilia turust, 80% Argentiina ning 100% Paraguai, Uruguai ja Boliivia õlleturust.

2004. aastal liitus AmBev belglaste Interbrew'ga. Tehingu väärtus oli 11 miljardit dollarit. Nimeks sai InBev.

2008. aastal šokeeriti maailma, kui osteti üles Ameerika au ja uhkus Anheuser-Busch. Tehingu väärtus oli 46 miljardit dollarit. Sündis maailma suurim õlletootja ja Lemannist sai maailma õllekuningas. Täna on Lemannil 10% osalus selles suures õlletootjas. 2014. aasta veebruaris hinnatakse ettevõtte väärtuseks 154 miljardit dollarit.

Sellega mees aga ei piirdunud. Samade partneritega loodi investeerimisfirma 3G Capital. Selle kaudu omab trio 71% Burger Kingist, mille nad 2010. aastal 4 miljardi dollariga ostsid. Ka sellest ei piisanud ning 2013. aastal ostis sama grupp ketšupitootja Heinzi. See läks maksma 23 miljardit dollarit ning ost sooritati kahasse Warren Buffetile kuuluva Berkshire Hathaway'ga.

Nii on Brasiilia esijõukuri vara väärtus täna 21 miljardit dollarit.

Kuulsamad õlled, mida toodab Anhauser-Busch:

  • Beck's
  • Stella Artois
  • Budwiser
  • Corona Extra
  • Leffe
  • Hoegaarden