ATKO-l on kokku 11 tütarettevõtet, nende hulgas AS Harjumaa Liinid, AS Järve Bussi­park, OÜ ATG Kinnisvara ja reisifirma AS ATKO Tours.

Lisaks Tallinna abilinnapea Sarapuu ette­võttele ATKO on kaitseväe spetsialistile pistise andmise juhtumiga seotud ka riigikogulase ­Aivar Riisalu ettevõte.

Kahtlustuse järgi eelistas kaitseväe protokolliteenistuse spetsialist Kristjan Varik esitada tellimusi valitud ettevõtetele, mis andsid talle vastutasuna hüvesid. Praeguseks on Varik kaitseväest lahkunud.

Varikule pistise andmises kahtlustatakse kümmet ja pistise vahendamises kaht ettevõtet ning nendega seotud inimesi.

Aivar Riisalu ja pistist võtmises kahtlustatavat Varikut seob kaitsevägi. Riisalu märkis mullu sügisel Äripäevale, et oskab Varikut iseloomustada kaheksa aasta tagusest ajast. "Sellel hetkel oli ta minu teenistuskaaslane, me olime ühises staabis Kevadtormil aastal 2005," meenutas Riisalu.

Põhja ringkonnaprokuratuuri esindaja Arno Põder ütles Ärilehele, et kaitsepolitseis jätkub selle kriminaalasja eeluurimine. "Kahtlustatavate ring on jäänud üldjoontes samaks. Selle otsustab prokuratuur pärast eeluurimise lõpulejõudmist, kas ja kellele esitatakse süüdistus," nentis Põder.

Põder keeldus jätkuvalt avaldamast ka kahtlusaluste nimesid. "Kahtlustatavad identifitseeritakse eeluurimise ajal avalikult ainult erandlikel juhtudel. Isikute nimed avaldatakse reeglina siis, kui on selgunud, et neile on alust esitada süüdistus ja nad saadetakse kohtu ette," lisas ta.

2001. aastal vabastati Tallinna linnavalitsuse palgal olnud Margo Tomingas ametist korruptsiooni tõttu. Tallinna linnavalitsuse sisejuurdlus tuvastas toona, et ühistranspordi liinikonkursil parimaks tunnistatud SL Bussiliinide nõukogu liige oli pakkumise tegemise ajal riigihanke eest vastutanud säästva arengu ja planeerimise ameti ühistranspordi osakonna juhataja Margo Tomingase abikaasa Kethrin Tomingas, kes on samuti üks ATKO Grupi osanikest.