New York Times'i ajakirjaniku David Gellesi andmetel kasutab Google tegevjuht Larry Page ettevõtte üleostmiskõlbulikkuse väljaselgitamiseks „hambaharja testi". Ta küsib, „kas see on midagi, mida sa kasutaksid üks või kaks korda päevas ning kas see teeb su elu paremaks?"

Selle asemel, et tuhnida Google't huvitava ettevõtte majandustulemustes ja rahavoogudes, huvitab Page'i kasulikkus, pikaajaline investeering ning selle tulemuslikkus. Nest ei ole praegu rahamasin, aga Google näeb selles võimalust siseneda potentsiaalselt väga suurele turule. Nesti targad termostaadid ja suitsuandurid kasutavad keerulist tehnoloogiat, et lahendada lihtsaid asju, millega inimesed igapäevaelus kokku puutuvad. „Hambaharja test": läbitud.

Gellesi sõnul ei sõltu Google tihti pankadest, kui nad suuri üleostuplaane vaagivad. Panku huvitab selgelt just majanduslik pool.

Kui Google on ettevõtte üle ostnud, siis nähekse vaeva, et see sulandada Google'i kultuuriga, samas andes uuele rakule ka iseotsustamise ruumi. Nestil on näiteks siiani oma eraldiseisev juhtkond ning ettevõte ei jaga siiani oma andmeid emafirma ehk Google'ga.

Viimaste aastate suured üleostmised, milles ei ole nõustajaks olnud pangad

Aastaid tagasi oli selge, et suurte tehingute puhul kaasati alati protsessi ka pank. Kas siis laenu võtmise või lihtsalt analüüside tegemise eesmärgil. Viimastel aastatel on aga tehtud mitmeid olulisi tehinguid, kust pangad on kõrvale jäetud. Nende eesotsas ka eestlastele nii armsa Skype'i tehing.

2010, 10. mai - Microsoft ostis Skype'i - hind 8,5 miljardit dollarit.

2014, 23. juuni - Oracle ostis Micros Systemsi - hind 5,3 miljardit dollarit.

2014, 28. mai - Apple ostis Beats Electronicsi - hind 3 miljardit dollarit.

2014, 25. Märts - Facebook ostis Oculus VRi - hind 2,3 miljardit dollarit.

2012, 9. Veebruar - Oracle ostis Taleo - hind 2,1 miljardit dollarit.

2010, 13. September - Hewlett-Packard ostis ArcSighti - hind 1,7 miljardit dollarit.

2012, 25. Juuni - Microsoft ostis Yammeri - hind 1,2 miljardit dollarit.

2013, 19. Mai - Yahoo ostis Tumblr'i - hind 1,1 miljardit dollarit.

2013, 11. Juuni - Google ostis Waze'i - hind 1 miljard dollarit.

2012, 9. Aprill - Facebook ostis Instagrami - hind 700 miljonit dollarit.