Teenuste osutamisel teise liikmesriigi käibemaksukohustuslasele on käibe toimumise kohaks teenuse saaja liikmesriik ka praegu. Seega puudutab Euroopa Nõukogu direktiivist lähtuv muudatus teenuse osutamist isikutele, kes ei ole käibemaksukohustuslasena registreeritud, teatas rahandusministeerium.

Elektrooniliselt osutatavad teenused on näiteks veebi administreerimine, programmi ja seadmete kaughooldus, elektrooniliselt edastatava tarkvara müük ja hooldamine, elektrooniliselt edastatava muusika, filmi, raamatu, mängu müük ehk teenused, mis edastatakse ja saadakse interneti vahendusel.

Muudatus ei hõlma tehinguid, kus elektroonsel teel esitatakse vaid tellimus kauba või teenuse saamiseks, näiteks e-poest kauba tellimine. Samuti ei ole e-teenus CD-de ja DVD-de müük.

E-teenuse müüja peab kindlaks tegema teenuse saaja asukoha ka teenuse osutamisel mittekäibemaksukohustuslastele, kuna teenust hakatakse maksustatama liikmesriigis, kus on teenuse saaja asu- või elukoht. Teenuste osutamist ELi välise riigi isikule Eestis ei maksustata, seda reguleerib teenuse saaja asukohariik.

Teenuste osutamisel füüsilistele isikutele vaadatakse seda, kus riigis ta elab. Kui teenuse saaja elu- või asukohta pole teada, tehakse see kindlaks näiteks arve aadressi ning pangakonto järgi, kus makse teenuse eest tehakse.

Kui teenust osutatakse mittemaksukohustuslasele lauatelefoni teel, on kliendi asukoht telefoni paigaldamise asukoht. Mobiilsidevõrgu kaudu teenuse osutamisel vaadatakse SIM-kaardi suunakoodi.