Tamsar märkis, et veel kuu tagasi kinnitasid kõik suuremad erakonnad, et üleöö ja varjatult sündivad maksumuudatused, ettevõtluskeskkonna reostamine ja halduskoormuse kasvatamine on vastuvõetamatu.

"Mõisteti, et olulised muutused tuleb ühiskonnas läbi rääkida. See sisendas lootust," ütles Tamsar.

""Maksuüllatused" ja ettevõtluskeskkonna raskendamine, mida kirjeldab reedene Eesti Päevaleht, ei räägi uue lehekülje pööramisest, vaid riigivalitsemise halvimate tavade visast edasielamisest.
Kergekäeliselt sündinud eluvõõrate uusmaksudega nõrgestavad poliitikud Eesti ettevõtluskeskkonna habrast konkurentsivõimet, teevad ausal ettevõtjal ebaausaga konkureerimise veel raskemaks ning kokkuvõttes ajavad käe sügavale iga tarbija taskusse," ütles Tamsar.

Tööandjate keskliidu juht rõhutas, et kiire koalitsioonileppeni jõudmine ei saa olla vabandus ega põhjus eiramaks head valitsemiskultuuri, millest veel kuu aega tagasi valijatele valjuhäälselt räägiti.

Eesti Päevaleht kirjutas täna, et kaalumisel on plaan viia kõik pakendid aktsiisi alla. Eesti Toiduainetööstuste Liit ja Eesti Kaupmeeste Liit saatsid koalitsiooniläbirääkimistel osalejatele ühispöördumise, milles öeldakse, et pakendite maksustamise uus kava teeb ausale ettevõtjale äritegemise veel raskemaks ja oleks mitmes oluline maksumuudatus viimaste aastate jooksul, kus soovides küll parimat, on riik karistanud ausaid ettevõtjaid ja soosinud susserdajaid ja sogases vees õngitsejaid.

Maksumaksjate liidu juhatuse liige Lasse Lehis nentis, et pakendimaks karistab eelkõige ausaid ettevõtjaid.