Tallinlane Martin Sepping otsustas kuus aastat tagasi koos perega Muhus suvekodu üürida. Suve lõppedes pere pealinna tagasi ei läinud, seal ei oodanud neid enam pakilisi kohustusi ja eks oli Muhumaa ka armsaks saanud. „Elasime vanemahüvitisest, põhimõtteliselt riigi toel. See kuldne aeg sai aga otsa ja pidime midagi välja mõtlema. Üks idee oli leiva küpsetamine ja müümine,” meenutas Sepping.

Polnud teada, kas käsitööleiva küpsetamine ka äriliselt ära tasub. Käsitsi tainast sõtkudes ei ole võimalik väga palju küpsetada. Ometi suutis Sepping nii palju tainast sõtkuda, et sai hakata leiba müüma. Ta sõitis külast külla ja pakkus inimestele leiba maitsta. Tulid esimesed tellimused. Kogused suurenesid. Tootmine tuli mehhaniseerida.

Hea lugeja, kommenteeri Ärilehe veebis, mis seostub sulle Muhumaaga. Mis saarel veel olla võiks? Kus soovitad ööbida ja süüa? Jaga saarega seotud mõtteid!