Kui palju meie armastatud jogurtijookides suhkruid sees on - tegelikult võtab see sõnatuks, kui 2-grammised suhkrukuubikud visualiseerimiseks jogurtikoguse ette laduda.

Siinkohal on oluline ära märkida, et suhkrukuubikud illustreerivad kõigi tootes sisalduvate suhkrute (laktoos, fruktoos jt) hulka ega kujuta endast valge suhkru osakaalu.

Kollase ploomi jogurt (Tere)

Kollase ploomi jogurtis on suhkruid selles pildil näidatud, klaasi valatud jogurtikoguses ehk 200 grammis jogurtis 22 grammi. Iga suhkrukuubik on kahegrammine, seega saab ploomijogurt enda ette 11 suhkrukuubikut. Pole paha!

Metsmaasika jogurt (Alma)

Järgmisena vaatame otsa Metsmaasika jogurtile, mille ees lebab juba kaks kuubikut rohkem - kokku 13, mis tähistavad 26 grammi suhkruid klaasi valatud jogurti koguses.

Koorene kirsijogurt (Farmi)

Kirsijogurt on superhea, aga selles sisalduvad mõnusalt hapud kirsid tuleb ju kuidagi millegagi taskaalustada. Suhkruga, otseloomulikult! Niisiis - klaasis jogurtis (200 g) on 28 grammi (täpsemini 28,8 grammi) suhkruid.

Õuna-teravilja biojogurt (Dobilas)

See jogurt, tõsi, pole kodumaine. Kuid miks mitte võrrelda, kuidas välismaised jogurtijoogid suhkruga vastavalt siis kas liialdavad või end tagasi hoiavad. See on imemaitsev õuna-teravilja jogurt, mis lisaks sellele, et ta on jogurt on ka biojogurt. Klaasi ette on rivistunud 15 suhkrukuubikut ehk siis enam-vähem sama palju kui eelmises jogurtis - 30 grammi suhkruid (täpsemini 29,6 grammi).

Virsiku-papaia jogurt (Valio)

Siit tuleb järgmine maiasmokkade sõber. Virsiku-papaia Gefiluse jogurt Valiolt. 15 suhkrukuubikut klaasi ees kõnelevad sellest, et klaasis sisalduva jogurtiga koos neelate alla ka 30 grammi suhkruid (täpsemini 30,8 grammi).

Saaremaa koorene mango jogurti kreem (Saare)

Saaremaal elavad eriti maiad inimesed. Koorene mango jogurtikreem pakib 200 grammis klaasis endaga 30 grammi suhkruid.

Mandlitükikeste ja šokolaadiga jogurt (Alma)

Lastejogurt ja 31,2 grammi suhkruid Ja need kaks sõna on veel ühes lauses! Suhkrukuubikuid poolitama me ei hakanud - pildi kuubikute järgi on ses koguses 15 suhkrukuubikut (ja tegelikult peaks olema pool kuubikut lisaks).

Saarepiiga kohvi-kirsi jogurt (Saare)

Meie vaatluse võit läheb aga Saaremaa Saarepiigale, kes on eriline maiasmokk. Siidine kohvi-kirsi jogurtihõrgutis "sisaldab" 200 grammis jogurtis 20 suhkrukuubikut (tegelikult peaks siin üks kuubik juures olema, kuid jäi mingil põhjusel lisamata). 42 grammi suhkruid lisaks jogurtihõrgutisele - mmm, kui hea! Aga ilma naljata - see jogurt maitseb tõesti suurepäraselt.