Nipp, kuidas avokaadot kõige kauem ja paremini säilitada
Avokaado viljaliha hakkab pruuniks tõmbuma siis, kui sellele pääseb hapnik ligi, seega enamik meetodeid proovib seda takistada. Sellepärast on nutikas jätta lahti lõigatud avokaado sellele poolele, mida kohe söömiseks ei tarvitata, sisse kivi (seeme). Sama kehtib ka avokaadost valmistatava määrde, guacamole puhul.
Katse käigus asetati lahti lõigatud avokaado näiteks sibula viiludele, määriti kokku sidrunimahlaga, pakendati vaakumiga kilekotti, määriti oliivõliga ning ühe veidraima lahendusena asetati veeanumasse. Seejärel seisid avokaado sektorid külmkapis kolm ööpäeva ehk 72 tundi.
Katse näitas, et vili seisis kõige paremini sibula ja sidrunimahla puhul. Kõige halvema tulemuse andis veeanumasse asetatud avokaado, sest see oli külmkapis muutunud limaseks ning lögaseks.
Vaata videost, kuidas erinevaid nipid toimisid!