Kultuurikatlas pärjati täna aasta ettevõtjaks tarkvarafirma ZeroTurnaroundi kaasasutaja ja tegevjuht Jevgeni Kabanov.

Aasta ettevõtja on eeskujuks kõikidele noortele ettevõtjatele, sest innustab mõtlema suurelt, lausus auhinna üle andnud peaminister Taavi Rõivas.

Elutööpreemia sai Tiit Vähi. Elutööpreemia saab ettevõtja, kes on andnud Eesti majandusarengusse eriti pikaajalise panuse.

EY Eesti Aasta Ettevõtja 2015 finalistid on Arli Kanter ja Üllar Püvi (Nurme Turvas AS), Dmitri Laush ja Aleksander Tsikhilov (Admiral Markets AS), Heinar Põldma (Põldma Kaubanduse AS), Jevgeni Kabanov (ZeroTurnaround AS), Kristi Täht (Katarina OÜ, Marat OÜ ja Qualitex AS) ning Priit Põldoja ja Jan Andresoo (Inbank AS).

Võitja kuulutab Kultuurikatlas toimuval üritusel välja peaminister Taavi Rõivas.

"Tänavusi finaliste iseloomustab eelkõige suur ambitsioon ja tahe saavutada, aga ka hea tiimitöö oskus. Selle kõnekaks näiteks on juba seegi, et pooled nominentidest moodustavad ülieduka duo. Ettevõtte arengu ja laienemise taga on väga sageli juhi oskus oma meeskonda kuulata ja nende mõtteid arvestada, kuid samas ka juhtida - panna ettevõte hingama endaga samas rütmis, nägema pikemat perspektiivi. See suurepärane juhiomadus oli žürii hinnangul iseloomulik kõigile tänavu finaali jõudnud ettevõtjatele," tõdes konkursi korraldaja EY juhatuse liige ja partner Ranno Tingas.

Lisaks Eesti Aasta Ettevõtjale kuulutatakse Kultuurikatlas 5. novembril toimuval pidulikul galal välja ka ettevõtja Elutööpreemia saaja - ettevõtja, kes on andnud Eesti majandusarengusse eriti pikaajalise panuse.

Aasta Ettevõtja ehk EY Entrepreneur Of The Year tiitlivõistlus on ettevõtjatele suunatud konkursse ning selle tiitliga pärjatakse ettevõtjaid kokku 60 riigis.

Iga riigi võitja suundub järgmise aasta juunis Monacosse, et võistelda EY World Entrepreneur Of The Year tiitlile. Varasemalt on Eesti Aasta Ettevõtja tiitli pälvinud Jaan Puusaag (Krimelte OÜ), Indrek Sepp (Pristis AS), Peter Hunt (Wendre AS), Taavi Kotka ja Priit Alamäe (Nortal AS), Ruth Oltjer (Chemi-Pharm AS), Peeter ja Priit Rebane (BDG Holdings OÜ) ning Jüri Raidla (Raidla Ellex Advokaadibüroo OÜ).

Konkursi peakorraldaja EY koostööpartnerid Eesti Aasta Ettevõtja 2015. aasta konkursil on Lexus, Ergo Insurance SE, Eesti Ekspress ja LHV Pank AS.