Euroopa suurim erialamess, mida korraldatakse erinevate nimede all juba aastast 1957, toimus Stuttgarti suures messikeskuses, mille pindala on ligikaudu 70000 m2, veebruari alguses. Näitus paiknes viies hallis. Messil osales üle 550 ettevõtte ja organisatsiooni. Esindatud olid kõik Euroopa tuntumad katusematerjalide, ehitustööriistade ja tööpinkide tootjad.

Lamekatuste põnev tulevik: elu kolib katusele

Eriti palju pöörati tähelepanu käidavate katuste, liiklusega koormatud katuste, haljastatud katuste vihmavee äravoolukaevude, äravoolurennide ja vee-eemaldussüsteemide lahendustele. Messil esitleti mitmeid lamekatustelt vihmavee ärajuhtimiseks mõeldud huvitavad ja Eesti ehitajate jaoks uudseid lahendusi.

Torkas silma, et pakuti väga erinevaid käidavate katuste kattesüsteeme. Haljaskatustel kasutati nii vett dreenivaid kui ka vett akumuleerivaid aluskihte. Roheline mätaskatus paigaldatakse mätasrullidena. Piirete ääred täidetakse kas killustiku või dekoratiivsete kividega. Suurt tähelepanu pälvisid katustel kastutatavate turvavarustuste nagu katusepollarid, turvatrossid, eluliinid väljapanekud. Turvasüsteemide kasutamine katustel on Saksamaal kohustuslik.

Vormiriiteus on au sees

Messil oli väljas ka väga erinevaid puidutöötlemise masinaid ja tööriistu. Huvitav oli jälgida puidumeistrite tegemisi, mängleva kergusega valmisid nende käe all puitskulptuurid. Silma jäid messil liikunud oma ala meistrid. Uhkusega kanti meistrite ühtset vormiriietust ja messil oli kõikidel võimalik soetada ka endale sobivas mõõdus vorm.

Järgmine katusemess toimub Saksamaal kahe aasta pärast, siis on kohtumispaigaks Köln.

Evari Ehitusest

OÜ Evari Ehitus on spetsialiseerunud lamekatuste ehitamisele. Ettevõte pakub katuste terviklahendusi, parandatakse, remonditakse, renoveeritakse ja rekonstrueeritakse olemasolevaid lamekatuseid. Lisaks tehakse katuste ülevaatust, hooldust, aga ka liiglume koristust.

Katuse eluiga sõltub katuse asukohast, kasutusotstarbest, hooldusest, materjalist, lahendustest ja paigaldusest. Pikaealine ja toimiv katus eeldab põhjalikku planeerimist. Alati on odavam teha töö üks kord ja korralikult, kui mitu korda ja uuesti.

Rohkem infot lamekatuste kohta leiad SIIT

Jaga
Kommentaarid