1. Banaanid
Banaanis peituvad toitained säilivad paremini tavatemperatuuri juures, seega pole neid külmkappi mõistlik panna. Nagu ütlevad ka Kanada kaupmehed, siis banaane on parem hoida laua peal seniks, kuni nad valmivad. Külm temperatuur aeglustab banaanide valmimise protsessi.

2. Kartulid
Alberta kartulikasvatajad on kõik ühel meelel, et kartulid tuleks küll paigutada jahedasse, kuiva ja pimedasse ruumi, kuid liiga külm temperatuur võib tärklise kiiremini suhkruks muuta ja kartulitele tekib juurde magus mekk. Samuti on soovitatav, et kartulid tuleks eemaldada plastikümbrisest või alternatiivina panna nad paberkotti.

3. Sibulad
Pannes sibulad külmkappi, võivad need palju kasutust leidvad mugulad muutuda külmikus pehmeks ja minna hallitama. Koorimata sibula eluiga kestab pikemana siis, kui hoida teda tavatemperatuuri juures ja kilekotis. Õhuga kokkupuutes sibula eluiga väheneb. Kooritud sibula parim säilitusviis on siiski külmkapp.

4. Avokaadod
Kui ostate avokaado, mis pole valmis, siis ei tohiks teda kohe kindlasti külmkappi panna. Küpsemiseks vajab avokaado tavatemperatuuri ja jahe õhk aeglustab küpsemisperioodi. Külmkappi võib avokaado panna siis, kui ta on küps ja koheseks kasutamiseks.

5. Küüslauk
Uskuge või mitte, aga pannes küüslaugu külmkappi, võib see seal hoopis idanema hakata. Tavalistel juhtudel võib aga küüslauk muutuda kummiseks ja minna hallitama. Muidugi välimuse põhjal ei saa küüslauku kunagi hinnata, selleks tuleb see ikkagi lahti lõigata.

6. Leib
Mitte miski ei kuivata leivapätsi kiiremini kui külmkapp. Külm temperatuur teeb leiva kõvaks ja kipub minema raskeks.

7. Kohv ja kohvioad
Kuna nii jahvatatud kohvi kui ka kohvioad nõuavad jahedat, kuiva ja pimedat kohta, et säiliks kohvioa värskus ja maitse, pole külmkapp siiski sobivaim variant. Kui teil tõesti on tarvis suurem kogus kohviube säilitada, siis külmkapis olgu nad kindlasti õhukindlas anumas või õhukindlas kotis.

8. Tomatid
Me kõik armastame tomati maitset, aga külmkapis kipub see maitse kaduma. Lisaks küpsetab jahe õhk neid kiiremini, seega valmivad nad külmikus mõne perenaise jaoks soovimatult kiiresti. Lisaks liiga kiirele küpsemiselee muudab külm temperatuur tomati tekstuuri.

9. Mesi
Eeldusel, et hoiame mett tihedalt suletud anumas, säilib looduslik magusaine peaaegu igavesti. Seetõttu pole seda jahedas talletada tarvis. Irooniline küll, aga pannes mee külmkappi, kiirendab see suhkrute kristalliseerumist. Selle tulemusena muutub mesi oma vormilt peaaegu taignaks. Seega on mee kätte saamine lusikaga või mõne muu abivahendiga raskendatud või peaaegu võimatu.

10. Melon ja arbuus
Kui melon pole lahti lõigatud, siis ei ole teda vaja ka panna külmkappi. Uuringud on näidanud, et meloni säilitamiseks tuleks hoida vili toasoojas temperatuuris, mis tegelikult hoiab antioksüdantide taset tasakaalus. Kui melon panna külma, kaotab ta ka oma beetakaroteeni mõju. Viilutatud melonid peaks aga pikemaks säilimiseks külmikusse panema, aga seda vaid siis, kui viilud on kaetud.

11. Kõrvits
Kõrvitsat ei tohiks kunagi panna külmkappi. Kõrvits tuleb paigutada hästi ventileeritud ruumi. Ideaalseks asukohaks võiks olla pime, kuiv ja jahe ruum. Keldrid on selleks puhuks täiuslikud kohad.

12. Oliiviõli
Külmik muudab oliiviõli raskeks ja tihedaks, seega ei tasuks nende omaduste pärast oliivõli külma panna. Selle asemel pane oliiviõli lihtsalt pimedasse ja jahedasse kohta. Vastasel juhul võib juhtuda, et teie oliiviõlile tekib võilaadne tihedus.

13. Basiilik
Basiilik närbub külmkapis palju kiiremini kui tavaliselt. Samuti on basiilik maitsetaim, mis korjab endale ka kõik teised külmkapis olevad lõhnad. Kohtle basiilikut samal viisil nagu sa kohtleksid lõikelilli. Parima tulemuse saavutamiseks hoia neid väljaspool külmkappi ja aseta maitsetaimed otsapidi vette. Martha Stewart ütleb, et kui tahad basiilikut kauem säilitada, kupata taimed esmalt läbi ja seejärel külmuta.

14. Aprikoosid, virsikud, ploomid, kiivid ja mangod
Just nagu tomatite ja muud toiduainete puhul küpsemisprotsess külmikus kiireneb, samuti juhtub ka nende puuviljadega. Lisaks võivad kiivid, aprikoosid, mangod, ploomid ja virsikud jahedas kaotada oma toitaineid. Selle asemel pane puuviljad parem kuiva ja jahedasse ruumi laua peale.

15. Pähklivõi
Erinevalt moosist tuleb maapähklivõi hoida külmkapist eemal. Pannes selle külmikusse, võib lõpptulemuseks olla kõva ja kuiv määre, mida tegelikult määrida ei saa. Hoia maapähklivõi pigem jahedas, pimedas ja kuivas ruumis, näiteks kapis. See hoiab maapähklivõi sileda ja pehmena ning on alati pealekandmiseks valmis.