Üheks variandiks on poelettidelt leitavad kohe tarbimiseks mõeldud valgujoogitooted. Valgu- ehk proteiinijoogid sisaldavad valgupulbrit, piima, vett ja/või mahla. Samuti lisatakse neile vitamiine ja mineraale.

"Inimese organismis on vee järel mahukuselt teisel kohal valgud, mis moodustavad inimese kehast ligikaudu 20%. Valgud ei ole küll inimese esmane energiaallikas, vaid üldjuhul kasutatakse neid rakkude taastamiseks ja kahjustatud rakkude uuendamiseks, seega on valgujoogid sobilikud aktiivsele inimesele," selgitas personaaltreener ja toitumisnõustaja Risto Uuk.

Uuki sõnul sobivad valgujoogid ka neile, kes soovivad oma kaalunumbrit muuta. "Selline magus vahepala toidukordade vahel katab organismi üldist valguvajadust ja aitab magusaisu rahuldada," lisas toitumisnõustaja.

Viis põhjust, miks valida valgurikas proteiinijook:

Energia – valgurikka toidu seedimisega kaasnev energiakulu on võrreldes teiste toiduainetega suurem, mistõttu on kehakaalu langetamisel edukamad just valgurikkamad toitumisrežiimid.

Spetsiifiline koostis – proteiinijook on ideaalne alternatiiv ka laktoosi- ja gluteenitalumatuse all kannatavatele inimestele.

Mõju – valgud vähendavad näljatunnet, kuid aitavad säilitada lihasmassi kogu kaalulangetamise perioodi vältel. Proteiinijook sobib ka väga saledatele või isegi kõhnadele inimestele, kellel on raskendatud piisavas koguses valkude ja energia tarbimine.

Mugavus – kiire elutempo juures on proteiinijooki mugav kaasas kanda ja säilitada, kuna jooki ei pea hoidma külmas. Samuti aitab proteiinijook katta päevast valguvajadust.

Kiire omastatavus – proteiinijook on ka kasulik, kui teha trenni mitu korda päevas ja trennide vahe on väike või treeningkoormus suur. Lisaks on proteiinijook inimese organismi poolt kergesti omastatav.

Kodumaise Arctic Sport valgujoogi leiab suurematest toidupoodidest.