Peamine põhjus, miks inimeste hambad tema sõnul "suhu ära mädanevad", on n-ö valged pulbrid, nagu suhkur, sool, nisujahu ja tärklis, mis on ära peidetud peaaegu kõikidesse toiduaine toodetesse, mida poeriiulitel müüakse, rääkis Vink ERRi vahendusel Vikerraadio saates "Huvitaja".

"Kergetest kiiretest suhkrutest tekib suus tugevam ning pikaajalisem happerünnak, mille põhjustavad süsivesikute jääkproduktid, nagu piimhape," ütles ta.

Vink märkis, et enamik spordiklubide treening- ja toitumisspetsialistidest nõustuvad, et toidukordade vahele peaksid jääma kolme- kuni neljatunnised pausid, mille ajal peaks tarbima ainult janu kustutamiseks vajalikku vett.

"[L]ihtsalt vanast ajast on jäänud harjumus joota lastele vee tervisliku alternatiivina mahla - see on jabur ning selle vastu proovin ma võidelda," ütles hambaarstide liidu president.

"See suhkur ja teised valged pulbrid on praeguste tervishoiu probleemide kurjajuur, mille tagajärgedega tegelemiseks raiskame tohutult raha: valitsus peaks seetõttu kaaluma suhkrumaksu kehtestamist ja limonaadipudelitele tuleks peale kleepida samad pildid, mis on suitsupakkidel," lisas ta.