"Olen Sakus töötanud kaheksa aastat, millest viis juhi kohal. See on pikk aeg minu karjääris ja oleme nüüd Carlsbergiga lugupidavalt omi teid läinud," ütles Kastein.

"On tõsi, et tippjuhina pead arvestama, et iga päev võib olla viimane ja kunagi ei tea, millised järgmised suunad omanikel on," nentis Kastein, kuid ei soostunud täpsustama, kas või kuidas tema vaated Carlsbergi uute suundadega ei ühildunud.

Samuti ei nõustunud ta, et Carlsbergi kontserni juhivahetuse otsus oli tingitud riigi aktsiisipoliitikast, mis õllesõbrad pigem Lätti viib. "Mina poliitiliste otsuste eest ei vastuta, kuigi jah, sellised otsused ei ole kindlasti tööstusharule parimad."

Kastein möönis, et lahkumisega Carlsbergi grupist kaasnevad ka nn kuldsed käerauad, et konkurendi juurde tööleminekut välistada. "Kindlasti pean sellistes tundlikes ärivaldkondades valitsevatest eetikareeglitest kinni," ütles ta ja lisas lõbusalt, et Tartus asuvasse õlletehasesse (A Le Coqi) ta nüüd tööle ei lähe. "Ma loodan, et nad mind ei kutsu ka!"

Kaks ja pool aastat juhtis Kastein ka Läti õlletehast Aldarist. "See oli suurepärane kogemus proovida oma oskusi ja võimeid teises riigis. Läti ei ole kindlasti lihtne turg, aga see eraldi ei ole samuti põhjus minu lahkumises."

Ka edasiste plaanide kohalt jäi ta napisõnaliseks. "Võtan aja maha. Ma ei saa just öelda, et oleksin liiga palju selle aja jooksul puhanud. Nii et alates sügisest või veidi hiljem võib mulle pakkumisi teha!"

Saku Õlletehase majandusnäitajad halvenesid mullu. Õlletootja läinud aasta käive vähenes 16,9%, 59,3 miljonile eurole. Puhaskasum kukkus aastaga 87%, 573 000 eurole. Ettevõte tõi aastaaruandes puhaskasumi vähenemise põhjuseks käibe vähenemise, mis oli tingitud kontsernisisese käibe vähenemisest.